Ex-rikollinen: Vankilassa syödään paremmin kuin vanhainkodeissa – päihdeongelmat ongelmien syy kaikissa Suomen vankiloissa

Entisen rikollisen Lauri ”Late” Johanssonin mukaan Suomen vankiloissa kaikkien ongelmien juuri on vankien vakava päihdeongelma.

– Neljällä vangilla viidestä on vakava monimuotoinen päihderiippuvuus, kuten oli minullakin. Siitä on diagnoosikin, paljastaa Johansson huomenna Radio Deissä alkavassa Ex-Criminals -sarjan avausjaksossa.

Syksyn ja talven ajan päihdekuntoutuksessa käynyt Johansson pitää tärkeänä, että vankien päihdeongelmiin olisi laitoksissa tarjolla apua, kuten AA-ryhmiä. Vaikka Johansson ilmoittautuu vankien päihdehoidon kannattajaksi, vankien hyysäämisestä hän sanoutuu jyrkästi irti.

– Monta kertaa valitetaan turhasta, esimerkiksi ruoasta. Totuus on kuitenkin se, että vankilassa, vaikka Riihimäen keskusvankilassa, syödään paremmin kuin kouluissa ja vanhainkodeissa. Ihan turha valittaa. Varsinkin kun vankilassa ruoka on ilmaista, ja itse olet itsesi sinne hommannut.

7:47
Video: 11 kertaa vankilassa ollut Roksu haluaa katkaista kierteensä – ”Saan vapauduttuani paketin nopeasti kasaan”

Johansson kertoo törmänneensä useisiin ongelmiin puolitoista kuukautta kestäneen koevapautensa aikana.

– Asunnon saaminen tuntui mahdottomalta, kun vuokrasopimusta tehtäessä piti kertoa nimi. Sähkösopimuksen solmiminenkin onnistui vasta kolmannen firman kanssa.

Johansson keskustelee Ex-Criminals -ohjelmassa vieraidensa kanssa elämän suurista kysymyksistä yhdessä toisen entisen rikollisen, Ali Niemelän kanssa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja