Mainos

Kohti SuomiAreenaa: Ankkurikaksikko lupaa letkeitä lähetyksiä – "parasta on yleisö"

MTV3-kanavalla ensi viikolla joka ilta nähtävä SuomiAreena Special marssittaa ruutuun kiinnostavia vieraita monelta alalta, luvassa on kiivaitakin keskusteluja ja päivän kohokohtia SuomiAreenan tapahtumista.

SuomiAreena Special -ohjelmaa lähetetään Porista Eetunaukiolta suorana maanantaista perjantaihin kello 19.30–21.00. 

Sitä juontaa koko viikon ajan Ripsa Koskinen-Papunen. Hänen juontajaparinsa vaihtuu viikon puolivälissä: maanantaista keskiviikkoon lavalla nähdään Peter Nyman, torstaina ja perjantaina Heikki Piuhola.

Tätä kaikkea on SuomiAreena Special – ja paljon muuta!

Maanantaina keskustellaan esimerkiksi seksuaalirikosten tuomioista, vanhusten hoidosta, sekä koulun ja kodin yhteistyöstä ja suomalaisen ruuan tulevaisuudesta. Vieraina nähdään muun muassa rikosoikeuden professori Jussi Tapani, kansanedustaja Li Andersson, Maria Ohisalo, Ville Turkka ja Sipe Santapukki.

Tiistaina aiheena ovat Suomen talous, soten haasteet sekä koulukiusaaminen. Ohjelmassa ovat mukana muun muassa Carl Haglund, Paavo Arhinmäki ja Jani Toivola.  Lisäksi otetaan selkoa, mitä kuuluu Waltteri Torikan kesään.

Keskiviikkona tentattavana on opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Ohjelmassa muistellaan myös Suomen viihdehahmoja ja puidaan turvallisuusasioita. Vieraina nähdään muun muassa Päivi Räsänen, Jyri Häkämies ja Lauri Lyly, Duudsoneista tuttu HP Parviainen ja Mikko Alatalo.

Verot ja talous sekä lapset ja liikunta nousevat pinnalle torstaina. Vieraina ovat muun muassa Antti Rinne, Heidi Hautala, Kalle Palander, Joonas Nordman ja Ismo Alanko.

Perjantain lähetyksen kruunaa presidentti Tarja Halonen, kun keskustelua käydään muun muassa Suomen maineesta maailmalla. Maailmanpolitiikan tiimoilta haastattelussa myös toinen presidentti, Martti Ahtisaari. Ohjelmassa puhutaan myös siitä, missä ja kenen pitäisi hoitaa lapsia. Lisäksi kuullaan Jenni Haukion näkemyksiä oman äidinkielen merkityksestä. Lähetyksessä nähdään Halosen lisäksi Mika Aaltola, Ville Niinistö ja Laura Huhtasaari. 

Ja kun Suomessa ja maailmalla tapahtuu, SuomiAreena Special tarttuu aiheeseen. Suora lähetys maanantaista perjantaihin kello 19.30 -21.00.

Juontajille illan lähetys on pitkän työpäivän kohokohta.

– Edessä on kahdentoista tunnin työpäiviä, jotka huipentuvat minun osaltani viitenä iltana puolentoista tunnin suoraan tv-lähetykseen. Luvassa on paljon kiinnostavia vieraita ja aiheita laidasta laitaan. Työpäivät on varmasti intensiivisiä, mutta antoisia, Koskinen-Papunen ennakoi.

Hän ei ole aikaisemmin ollut mukana MTV:n SuomiAreenan tiimissä. Mukaan hän lähtee innolla, sillä kollegat ovat kertoneet viikon olevan rankka mutta hauska.

Juontajapari Piuholalle Porin kuviot ovat jo tuttuja viideltä vuodelta – mutta into hommassa on säilynyt. Parasta kaikessa on yleisö.

– Kyseessä on ehdottomasti kesän paras ja mielenkiintoisin työviikko. Parasta on, että tenttejä ja ohjelmia tehdään yleisön keskellä. Porissa on Areenan takia liikkeellä kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka oikeasti ovat kiinnostuneita keskustelutapahtumien teemoista ja täyttävät niin salit kuin torit.

Vieras voi yllättää

SuomiAreena Special -ohjelmassa nähdään sekä tiukkoja että rentoja keskusteluita ja inserttejä päivän tapahtumista. Siinä myös tartutaan ajankohtaisiin uutisiin ja reagoidaan siihen, mitä Suomessa tai maailmalla tapahtuu.

Vieraiksi on valittu henkilöitä, joilla on kiinnostavaa sanottavaa ja asiantuntemusta. 

– Keskustelijoina eivät ole aina kaikkein ilmeisimmät ihmiset. Poimimme tv-lähetykseen teemoja, joista on puhuttu päivän aikana Porissa ja jatkamme niitä. Näin sellaisetkin ihmiset, jotka ei pääse paikalle, saavat kattavan annoksen keskustelutapahtuman tarjonnasta. SuomiAreenaTV:stä voi tietysti seurata keskusteluja vaikka aamusta iltaan, Koskinen-Papunen sanoo.

Rakentamista aamusta iltaan

Porissa päivät ovat tiiviitä, ja kun ohjelmaa on monella lavalla samaan aikaan, aamusta iltaan, joutuu väki keksimään välillä luoviakin ratkaisuja.

Konkari-Piuhola kertoo, että päivät ovat reipastahtista rakentamista ja valmistautumista suoriin lähetyksiin. Hän paljastaa muutaman menneinä vuosina tapahtuneen sattumuksen.

– Kerran rakennettiin Buccon terassille esiintymislava seitsemälle keskustelijalle eurolavoista ja vesivanerista aamuvarhaisella ja siitä parin tunnin päästä siellä tehtiin jo ohjelmaa, jossa oli muun muassa tasavallan presidentti.

Presidentti liittyy myös toiseen tarinaan, jossa pääosaan pääsee äänentoisto.

– Muutama vuosi sitten Porin kongressikeskuksessa olivat keskustelijoina YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon ja silloinen tasavallan presidentti Tarja Halonen, ja kongressikeskus täynnä väkeä. Talon äänentoisto ei jostain syystä toiminut ja ohjelman mukaisesti keskustelun ja suoran televisioinnin olisi pitänyt jo alkaa, Piuhola kertoo.

– Kävin takahuoneessa kertomassa tilanteen keskustelijoille ja päätimme, että koska televisiointi kuitenkin oli mahdollinen ilman yleisön äänentoistoa, aloittaisimme keskustelun saman tien. Ban Ki-moon ja Halonen astuivat lavalle ja seurasivat kiinnostuneina kuinka äänimiehet juoksivat edestakaisin heidän takanaan tutkimassa kaapeleiden liittimiä keskustelun viimein alkaessa.

Viallinen liitin löytyi onneksi aivan heti keskustelun alkamisen jälkeen, joten paikalla ollut yleisökin pääsi nauttimaan keskustelusta. 

Yhteisjoogaa ja aamu-uintia

MTV:n väki työskentelee viikon aikana tiiviisti yhdessä. Luottamus kollegaan on avain onnistumiseen.

–- Ripsa on upea juontokumppani, kokenut ja ammattilainen parhaasta päästä. Yksi muisto liittyy kesään 1998 kun uutisankkureina yritimme kertoa Suomen kansalle muun muassa Kreikan rankasta helleaallosta. Meillä oli jostain syystä ohjaamossa kaikki nauhat sekaisin ja aina lähti eri juttu pyörimään kuin mitä juonsimme. Se oli epäonnistunein uutislähetys MTV:n historiassa ja sitä näytettiin vuosikaudet kesätoimittajille esimerkkinä siitä kun kaikki menee pieleen, Piuhola muistelee.

SuomiAreena - keskustelun kuuma heinäkuu

Virittäydy SuomiAreena-tunnelmaan hyvän dokumentin parissa! Dokumentaristi Kari Pyrhönen seurasi viime vuonna viikon parhaita väittelyitä ja hauskimpia vääntöjä päivin ja öin, keskustelulavoilla ja kulisseissa. 

Ohjelma katsottavissa MTV Katsomossa sekä MTV3-kanavalla sunnuntaina 12.7. klo 16.25 alkaen.

– Olen varma, että nyt vuosien harjoittelun jälkeen teemme tuota kesää parempia lähetyksiä. Ja nyt koputan omaa puupäätäni.

Koskinen-Papunen kertoo, että työskentely molempien miesten kanssa on helppoa.

– Pitkiä työpäiviä keventää merkittävästi se, että töiden ohessa myös nauramme paljon. Peteristä ja Heikistä minulla olisi kerrottavana mielenkiintoisia paljastuksia, mutta parempi jättää ne väliin, sillä ”kosto olisi suloinen”.

SuomiAreena-viikko on raskas rutistus, ja jokaisella on omat tapansa akkujen lataamiseen.

– Tulen asumaan kimppakämpässä kahden mukavan työkaverini kanssa. He ovat uhanneet, että joka ilta on luvassa yhteisjoogaa! Toivottavasti saan vaihdettua joogan yhteiseen juoksulenkkiin tai vaikka punneruskilpailuun, Koskinen-Papunen toivoo.

– Henkilökohtaisesti nautin ohjelmien tekemisen lisäksi mahdollisuudesta päästä kuuntelemaan viikon aikana kymmeniä hyviä keskusteluja ajankohtaisista aiheista. Lisäksi oma perinteeni on ennen työpäivän alkua käväistä Porin maauimalassa polskimassa kilometri ja nauttimassa saunan löylyistä. Siitä tavasta en enää osaa luopua, Piuhola kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.