Mainos

Suomalaissukuinen astronautti vierailee Heurekassa – Timothy Kopralla yli 200 päivän kokemus avaruudesta

Suomalaissukuinen astronautti Timothy Kopra vierailee Tiedekeskus Heurekassa Vantaalla toukokuussa. 

Vierailu alkaa tiistaina 9. päivä. Heurekan tiedotteen mukaan Kopra tapaa kahden päivän mittaisella vierailullaan keskuksen kävijöitä ja koululaisia. Hän kertoo muun muassa viimeisimmästä avaruusmatkastaan ja siellä tehdyistä tutkimuksista, jotka liittyvät suunnitteilla olevaan Marsin-matkaan. Mukana Heureka-vierailulla on myös hänen vaimonsa Dawn Kopra.

Timothy Kopra on Heurekan kävijöille jo entuudestaan tuttu. Viime keväänä hän oli suorassa videoyhteydessä Heurekaan Kansainväliseltä avaruusasemalta. Tuolloin hän vastaili yleisön kysymyksiin avaruudesta ja astronautin arjesta. Edellisen kerran Kopra vieraili tiedekeskuksessa ensimmäisen avaruusmatkansa jälkeen vuonna 2010.

Kopra vietti Kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla kuusi kuukautta vuonna 2016 ja kolme kuukautta vuonna 2009. Yhteensä hän on viettänyt avaruudessa 244 päivää.

Viimeisimmällä matkalla avaruusaseman miehistö tutki erityisesti, miten puolen vuoden oleskelu avaruudessa vaikuttaa ihmiseen. Tätä selvitettiin seuraamalla muun muassa silmien terveyttä, mieltä ja ajattelua sekä syljen sisältämiä aineita.

Avaruusasemalla tehty tutkimus liittyy Nasan suunnittelemaan Marsin-matkaan, joka aiotaan toteuttaa 2030-luvulla.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja