Live: Suuren Journalistipalkinnon ehdokkaat julkistetaan – seuraa suoraa lähetystä!

Huippujournalismi saa huomiota ystävänpäivänä, kun Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon saajaehdokkaat julkistetaan. Suora lähetys tiedotustilaisuudesta alkaa kello 10.

Palkintoluokkia on kaikkiaan neljä: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden kirja ja Vuoden journalisti. Kussakin luokassa on kolme ehdokasta.

Ehdokkaat on valinnut kymmenhenkinen palkintolautakunta. Palkintolautakunnassa ovat muun muassa MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen, Apu-lehden päätoimittaja Marja Aarnipuro ja kirja-alan asiantuntija Leena Majander-Reenpää.

Palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

Voittajat julkistetaan suorassa TV-lähetyksessä MTV3-kanavalla keskiviikkona 13. maaliskuuta kello 20 lähtien.

Viime vuonna useita voittajia

Suuri Journalistipalkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien.

Viime vuonna Vuoden jutun voitti STT:n ja Turun Sanomien seitsenhenkinen työryhmä. Työryhmän jutut paljastivat, kuinka suomalaisia koululaisia oli ahdisteltu seksuaalisesti helsinkiläisessä lukiossa ja turkulaisella yläasteella.

Vuoden journalistisesta teosta palkittiin Helsingin Sanomien Musta laatikko -konsepti. Siinä journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla.

Vuoden kirja -palkinnon saivat Helsingin Sanomien toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth entistä Helsingin huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota käsitelleestä kirjasta.

Vuoden journalistina palkittiin Ylen radiotoimittaja Olli Seuri. Hän on sittemmin siirtynyt television puolelle.

MTV Uutiset kuuluu Suuren Journalistipalkinnon jakavaan Bonnier-konserniin.

Lue myös:

    Uusimmat