Vuoden journalisti on Ilta-Sanomien Arja Paananen

MTV:n studiouudistus ja visuaalinen ilme palkittiin 1:45
Suuri journalistipalkinto -gaalassa on jaettu alan merkittävimmät tunnustukset – MTV:n studiouudistus palkittiin

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistina on palkittu Ilta-Sanomien Arja Paananen. Palkintoperusteissa Paanasen sanotaan olevan taitava ja näkemyksellinen Venäjä-journalisti, jonka pääsy Venäjälle estettiin loppuvuodesta 2022.

Pääsyn epääminen ei kuitenkaan estänyt Arja Paanasta jatkamasta ansiokasta raportointiaan, vaan hän on kirjoittanut runsaasti uutisia ja teräviä kommentteja Venäjän tilanteesta ja Kremlin valtakoneiston toiminnasta, palkintolautakunta totesi.

Vuoden jutuksi valittiin puolestaan Lapin Kansan toimittajan Niina Lavian juttusarja matkailualan kausityöntekijöiden kohtelusta Lapissa. 

Palkintoperusteiden mukaan Lavian tekemät paljastukset ovat maakuntalehdessä poikkeuksellisia ja Lapin pääelinkeinoon puuttuminen vaati rohkeutta.

Jutussa kerrottiin kuntien jakavan netissä arkaluonteisia tietoja

Vuoden alueelliseksi jutuksi valittiin Maaseudun Tulevaisuuden toimittajan Joonas Immosen juttu siitä, kuinka kunnat jakavat netissä kaikkien nähtäville arkaluonteisia tietoja varautumisestaan erilaisiin poikkeustilanteisiin.

Artikkelin ilmestyttyä Kuntaliitto ja vastuuministeri älähtivät ja suuri osa Suomen kunnista otti valmiussuunnitelmansa pois kaikkien nähtäviltä.

Suuren journalistipalkinnon Vuoden uudistaja -palkinnon saivat MTV:n studiouudistuksesta ja visuaalisesta ilmeestä uudistustyön pääarkkitehdit Johannes Kantelinen ja Petteri Ryynänen

MTV uudisti vuonna 2023 uutis-, ajankohtais- ja urheilutuotantojensa studiot ja visuaalisen ilmeen.

Suurijournalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus, jota on jaettu vuodesta 2001 lähtien. 

Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys yhdessä useiden suomalaisten mediayhtiöiden kanssa. 

Tavoitteena on tukea ja edistää laadukasta journalismia.

Voiton perusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Kilpailua järjestävät vuorovuosin MTV, Sanoma Media Finland ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu oli Ylellä.

Lue myös:

    Uusimmat