Näin Orpo perusteli Virkkusen valintaa komissaariehdokkaaksi linjapuheessaan

Jatkokaudelle odotetusti valittu kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Petteri Orpo piti linjapuheen kello 14. MTV Uutiset näytti puheen suorana lähetyksenä.

Puheessaan Orpo kertoi, että kokoomuksen ehdokas seuraavaksi EU-komissaariksi on kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

Ennen vaaleja asetin lähtökohdaksi, että komissaariehdokkaaksi noustaan eurovaalien kautta. Neljästä erinomaisesta mepistä tähän tehtävään pääsee nimittämään vain yhden. Ratkaisuni ei tule yllätyksenä, sillä ehdokkaamme tunnetaan osaavana ja työteliäänä niin kotimaassa kuin Brysselissä. Näistä lähtökohdista Suomella on hyvät mahdollisuudet saada painava salkku seuraavassa komissiossa, Orpo perusteli puheessaan.

MTV Uutiset on paikalla Tampereella kokoomuksen puoluekokouksessa, jossa Orpo valittiin odotetusti jatkamaan puolueen puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. 

Kello 14 alkavassa puheessaan Orpo linjasi kokoomuksen tulevaa politiikan suuntaa, ja pitää sen jälkeen infon medialle.

Orpo on johtanut kokoomusta vuodesta 2016 lähtien, ja on johdattanut puolueensa vaalivoittoihin viime vuosina. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita. 

Kokoomuksen puoluekokous jatkuu Tampereella sunnuntaihin asti. Sunnuntaina luvassa on muun muassa puolueen kolmen varapuheenjohtajien valinta, ja kisasta ennakoidaan tiukkaa.

Ehdolla ovat nykyiset kaksi varapuheenjohtajaa, puolustusministeri Antti Häkkänen ja kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen. Ulkoministeri Elina Valtonen ei hae jatkokautta varapuheenjohtajaksi. Lisäksi ehdolla ovat ainakin tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala, kansanedustaja Karoliina Partanen sekä kansanedustaja Jarno Limnéll.

Lue myös:

    Uusimmat