Monet hakeutuneet kriisiavun piiriin Porvoossa – "Miten isä voi tehdä tällaista lapselleen?"

6:58

3-vuotias lapsi puukotettiin hengiltä porvoolaisessa leikkipuistossa tänään aamulla. Puukottajana oli lapsen oma isä, joka oli hakenut tämän luvatta kotoaan.

Poliisi tutkii tapausta murhana.

Tapauksen silminnäkijöinä oli useita ihmisiä ja teko tapahtui leikkipuiston ulkopuolella aivan koulujen vieressä. 

– Aivan järkyttävää, miten isä voi tehdä tällaista omalle lapselleen? kysyy paikan päälle saapunut, lastenvaunuja työntävä Rouzanna Blomqvist.

MTV:n paikalla oleva toimittaja Tiia Palmén kertoo, että tapahtumapaikalle saapuu järkyttyneitä ihmisiä jatkuvana virtana.

Porvoon kriisiavusta kerrotaan, että useat ovat hakeutuneet kriisiavun pariin aamupäivän aikana. Kriisityöntekijöiden mukaan kriisiavulle on ollut yllättävän paljon tarvetta. He arvioivat tapahtuman koskettaneen syvästi suomalaisia. 

– Erityisesti pienten lasten vanhemmat ovat soittaneet järkyttyneitä numeroon, kertoo Krista Lyyra, johtava sosiaalityöntekijä.

Lyyran mukaan apua hakeneet ovat erityisesti ihmetelleet, miksi isä tekee näin lapselleen. 

– Miksi näin tapahtui, miten näin voi tapahtua Suomessa? Lyyra kertaa kysymyksiä. 

Kaamea teko maanantaiaamuna juuri isänpäivän jälkeen koskettaa Lyyran ja itä-Uudenmaan sosiaalipäivystyksen esimiehen Krisiina Huopalaisen mukaan kaikkia ikäryhmiä. 

– Isänpäivä saattaa lisätä tunnelatausta. Eilen juhlittu ja tänään herätään tällaiseen kamalaaan tietoon, niin varmaan on monilla mielessä käynyt, Lyyra arvioi. 

Teko tapahtui leikkipuistossa, jonka läheisyydessä sijaitsee myös kaksi koulua. Myös oppilaitoksissa on tänään tarjottu kriisiapua. 

Lyyran mukaan lasten ja nuorten kanssa kannattaa keskustella mahdollisimman avoimesti tapahtuneesta lapsen ikä huomioiden. Parhaiten vanhemmat voivat luoda turvallista ilmapiiriä tutuilla rutiineilla. 

Tapahtunutta ei Lyyran mukaan kannata peitellä, sillä lapset ja nuoret voivat miettiä tapahtunutta, vaikka eivät välttämättä uskaltaisi kysyä tapahtuneesta. 

MTV haastatteli kriisiavun työntekijöitä suorassa nettilähetyksessä kello 13.30. Voit katsoa koko haastattelun oheiselta videolta.

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.