Mainos

Lapinlahden koulun joulukirkko muuttui 13-vuotiaan tytön muistotilaisuudeksi – kirkkoherra: Kaikki ovat olleet järkyttyneitä

Tänään rekan yliajamaksi joutunut 13-vuotias tyttö oli paikallisen Matin ja Liisan koulun oppilas, kertoo Lapinlahden seurakunnan kirkkoherra Lauri Jäntti saamiensa tietojen mukaan.

Tapahtuman aiheuttamat tunteet ovat olleet pinnalla päivästä lähtien, kun kirkkoherra kuuli turmasta.

– Kyllä tämä tietysti järkyttää. Oikeastaan kaikki ihmiset joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat olleet järkyttyneitä ja murheellisia sekä yrittävät ottaa osaa perheen suruun, Jäntti kertoo.

Koulun oppilaille on sattumalta sovittu koululaiskirkko Lapinlahden kirkossa huomenna, jossa tapahtunut on tarkoitus huomioida osana jumalanpalvelusta.

– Se on luonteva tilanne asiaa käsitellä, Jäntti arvioi.

Jäntti ei muista lähiaikoina sattuneen vastaavia onnettomuuksia, mutta hän painottaa, että seurakunnan työntekijät ovat kaikkien käytettävissä, jos kokee tarvetta keskustella näiden kanssa.

Apuna myös sosiaalitoimi

Lapinlahden kunnan johtava sosiaalityöntekijä Sirpa Halmemies kertoo, että kunta on mukana järjestelemässä henkistä tukea sitä tarvitseville. Asianosaiset kohtaavat sosiaalipäivystäjän monesti jo suruviestin saadessaan, ja tarvittaessa heidät ohjataan terveydenhuollon piiriin.

Halmemies myös kehuu koulujen omia kriisisuunnitelmia hyviksi, ja niiden perusteella asia osataan ottaa lasten kanssa puheeksi ja tarvittaessa ohjata perheneuvolan ammatillisen tuen piiriin. Hän muistuttaa, että kuka tahansa voi esimerkiksi soittaa perheneuvolaan konsultoivan puhelun siitä, miten toimia esimerkiksi lasten pohtiessa tapahtunutta. Tarvittaessa on mahdollista varata myös oma aika.

– Aika koskettava varmaan monessa kodissa, hän arvioi joulun kynnyksellä tapahtunutta tragediaa.

Halmemiehen mukaan tukea tarvitsevat yleensä perheenjäsenet ja ihan läheisimmät ihmiset. Myös nuorisotoimessa nuorisotekijät toisinaan purkavat nuorten kanssa asiaan liittyviä tunteita esimerkiksi yhteisten keskustelujen avulla.

– Onneksi meillä on turvallisia aikuisia ammattilaisina eri puolilla, samoin kuin perheissä, Halmemies toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.