Leijonilta ylivoimainen esitys Norjaa vastaan – näin ottelu eteni

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonat otti murskavoiton Norjasta, kun loppulukemat olivat 7-0. MTV Sport seurasi pelin tapahtumia verkkosivuillaan.

Liveseuranta alla:

​​​​​​​

3. erä:

60.00: Ottelu on päättynyt! Leijonille jälleen uusi murskavoitto ylivoimaisen esityksen jälkeen, kun Norja kaatuu lukemin 7-0. Laukaukset Suomelle 22-8.

59. min: Joukkueet täysilukuiset.

57. min: Leijonille jo turnauksen viides alivoimamaali.

57.45 MAALI! Suomi 7-0! Mikä alivoimamaali! Saku Mäenalanen karvaa, käyttää kiekkoa Sakari Mannisella, joka toimittaa kiekon taas Mäenalaselle. Ja reppu heiluu!

56.45 JÄÄHY! Tanskalle lisää ylivoimaa, kun Rantaselle kaksi minuuttia. Syy: vastustajan mailasta kiinnipitäminen.

56. min: Joukkueet täysilukuiset. Harri Säteri sai olla rauhassa Leijonien maalilla.

53.35: JÄÄHY! Kovaa painia kulmassa ja Leijonien riveistä Savinainen jäähylle. Syynä kampitus.

52. min: Herningissä vain 4617 katsojaa. Lehtereillä riittää tyhjiä penkkejä.

50. min: Joukkueet täysilukuiset. Hurja ylivoima taas kerran. Vain ihme pelasti Norjan. Niin hassulta kuin se kuulostaa, niin Leijonat on sortunut nyt pahaan hukkailuun.

47.41: JÄÄHY! Leijonille lisää ylivoimaa, kun SM-liigasta tuttu Alexander Bonsaksen jäähylle poikittaisesta mailasta.

46. min: Olli Palolalle MM-turnauksen ensimmäinen vaihto.

45. min: Joukkueet täysilukuiset. Leijonille hurja määrä laatupaikkoja. Norjan maalille vaihdettu Haukeland kesti juuri ja juuri hurjan tulituksen.

42.55 JÄÄHY! Leijonat ylivoimalle, kun Norjan Tommy Kristiansenille kaksi minuuttia väkivaltaisuudesta.

41. min: Norja vaihtoi erätauolla maalivahtia. Lars Haugen pois tolppien välistä ja tilalle Henrik Haukeland.

Kolmas erä käynnissä!

2. erä:

40.00: Toinen erä paketissa. Leijonilta on nähty taas melkoinen show. Kahden erän jälkeen laukaukset Suomelle 22-8.

39. min: Granlundin maalissa syöttäjät Teräväinen ja Julius Honka.

39.46: MAALI! Suomi 6-0! Hirveä mylly käynnissä. Nyt osuu Granlund ylivoimalla. Kaiken lisäksi Norjalle oli tulossa uusi jäähy. Huh huh.

39. min: Nutivaaran maaliin syöttöpisteet Granlundille ja Rantaselle.

38.18: MAALI! Suomi 5-0! Ylivoima toimii, kun Markus Nutivaara nostaa Norjan maalin läheltä kiekon ylös.

37.22: JÄÄHY! Leijonille ylivoimaa, kun Ken-Andre Olimbille kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

37.15: JÄÄHY! Tilit tasaantuvat, kun Norjan Tommy Kristiansen rikkoo Granlundia. Kristiansenille kakkonen koukkaamisesta.

36.44: JÄÄHY! Teräväiselle kaksi minuuttia kyynärpäätaklauksesta.

34. min: Leijonat luo jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja. 4-0-osuman tehnyt Kapanen muun muassa esillä.

29. min: Yleiskuva ei ole muuttunut mitenkään. Leijonat vie ja Norjan paikat laskettavissa yhden käden sormilla.

24. min: Kapasen maaliin syöttöpisteet Miro Heiskaselle ja Mikko Rantaselle.

23.41 MAALI! Suomi 4-0! Karmaiseva löyly käynnissä! Kasperi Kapaselta pieni rytmivaihdos ja kiekko verkkoon!

22. min: Miika Koivistolle toinen syöttöpiste Teräväisen maaliin.

21.01 MAALI! Suomi 3-0! Nyt asialla Teuvo Teräväinen. Granlund heittää viivaan ja Norjan pelaajan mailan kautta kiekko muuttaa tarpeeksi ja onnekkaasti suuntaa. Sinne uppoaa.

Toinen erä käynnissä!

1. erä:

"Suomen pelinopeus on selvästi Norjaa edellä", C Moren asiantuntija Jukka Jalonen hehkutti Leijonien avauserää ja katsoi isoa kuvaa.

20:00: Erätauolle Leijonien 2-0-johdosta. Suomen erä. Paikkoja useampaankin maaliin. Laukaukset Suomelle 10-5.

19.13: Joukkueet täysilukuisia. Norjan ylivoima ei saanut mitään aikaiseksi. Suomelle paras paikka alivoimalla.

17.13 JÄÄHY! Suomelta jäähylle Juuso Riikola, syy koukkaaminen.

"Pakko nostaa esille Janne Pesosen merkitys tuossa avausmalissa. Tuota ei olisi ikinä syntynyt ilman tuota Pesosen ensimmäistä painetta", C Moren asiantuntija Nokelainen nosti esille Anttilan maalin taustatekijän.

14. min: Rauhallisempi vaihe käynnissä Leijonien myrskyalun jälkeen. Suomi hallitsee kiekkoa, Norja jahtaa.

8. min: Anttilalle MM-uran avausmaali. "Mörkö-Marko" pelaa uransa toisia MM-kisoja.

07:13 MAALI! Suomi 2-0! Norjalta karmaiseva virhe ja Marko Anttila tekee onnekkaan osuman! Anttila sai mailansa väliin karvauksen yhteydessä ja kiekko pomppii Norjan maaliin.

5. min: Ahon pistesaldo sen kuin kasvaa. Nyt hänellä on koossa tehot 4+7=11. Markus Nutivaaralle kakkossyöttö Savinaisen maaliin.

04:03 MAALI! Suomi 1-0! Ahon syötöstä Veli-Matti Savinainen täräyttää kiekon lämärillä sisään. Takakulmaan uppoaa.

2. min: Leijonien tuhoisalta kakkosketjulta heti vahva vaihto Norjan päädyssä. Ahon johtama kolmikko luo heti laatupaikkoja.

Ottelu käynnissä!

---------------------------------------------------

Kello 21.13: Molemmat joukkueet saapuvat jäälle. Leijonilla tänään sininen väritys, Norjalla valkoinen.

Kello 21.03: "Ei ole tarvittu vielä meitä", Leijonien kapteeni Mikael Granlund totesi siihen, ettei hänen ketju ole ollut vielä isosti esillä.

Kello 21.01: "Koko ajan tulee kovempia ja kovempia vastuksia vastaan. Uskon, että joukkue on valmis", Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi pelin alla.

Kello 20.57: Norjalta puuttuu muun muassa maan pitkäaikaiset luottonimet; Patrick Thoresen ja Ole-Kristian Tollefsen. Sama koskee NHL-huippunimeä Mats Zuccarelloa, joka ei lähtenyt Norjan mukaan.

Kello 20.53: Norjan turnaus on lähtenyt liikkeelle yhdellä voitolla (Norja-Saksa 5-4 rl.) ja yhdellä tappiolla (Norja-Latvia 2-3).

Kello 20.46: Tänään saatiin varmuus siitä, ettei NHL-seura San Jose Sharksin hyökkääjä Joonas Donskoi saavu Leijonien apuun. Donskoin kisamatkan esti loukkaantuminen.

Kello 20.37: Ennakkoanalyysissä C Moren selostaja Antero Mertaranta kysyi asiantuntija Petteri Nokelaiselta sitä, pitäisikö Mika Niemen kisapassi leimata?

"Mun mielestä pitäisi. Pieni huolenaihe liittyy noihin aloituksiin", Nokelainen mietti.

Leijonien potentiaaliset NHL-vahvistukset ovat olleet yksi iso puheenaihe viime päivien aikana.

Kello 20.30: Leijonien ketjuissa pari muutosta. Maalilla aloittaa sunnuntain Latvia-pelissä torjuneen Ville Husson sijaan Harri Säteri, joka torjui Suomen avauspelissä Etelä-Koreaa vastaan. 13. hyökkääjäksi hyppää Olli Palola, jonka kisapassi leimattiin tänään.

29 Harri Säteri (31 Ville Husso)

Kello 20.24: Tervetuloa liveseurannan pariin. Leijonien MM-turnauksen kolmas ottelu käynnistyy vajaan tunnin kuluttua. Vastassa on Norja.