Mainos

Littoistenjärvellä kalastava Stenroos ihmettelee mätäneviä kaloja: "Puhdistuksen jälkeen kala söi paremmin kuin ikinä ennen"

MTV Uutiset kertoi tänään Littoistenjärvellä kalastaneesta Juuso Mannisesta, joka oli löytänyt haukia, jotka olivat olleet sairaita. MTV Uutiset tavoitti myöhemmin Niko Stenroosin, joka oli tänään kalastamassa järvellä. Hän ihmettelee mediassa liikkuneita juttuja Littoistenjärvestä.

– Yhden ahvenen olen saanut, joka on täysin terve. Lisäksi olen saanut toisen ahvenen, jolla oli otsassa jotain limaa, 20 vuotta järven vieressä asunut Stenroos kertoo. Hän aikoo lähettää jälkimmäisen ahvenen tutkittavaksi.

Stenroos oli lukenut aiemmin tänään uutisia, kuinka järvestä oli löytynyt ”zombiekaloja” ja miten se on ”sakea kuin Aurajoki.”

– En oikein pidä lukemastani. Pitäisi ensin saada hieman enemmän faktoja.

Mediassa on arvuuteltu, johtuisivatko "zombiekalat" viime keväänä järveen tehdystä kemikaalikäsittelystä. Se tehtiin, koska järveä pidettiin uimakelvottomana ja se oli täynnä sinilevää.

Stenroosin mukaan vesihomeessa olevia kaloja löytyy merestäkin, joten uutisissa pyörineillä kaloilla ei välttämättä ole hänen mielestään suoraa yhteyttä myrkytykseen.

Hän myös kertoo saaneensa haukia järvestä puhdistuksen jälkeen.

– Kaksi viikkoa puhdistuksen jälkeen kala söi paremmin kuin ikinä ennen elinaikanani. 10 - 20 kalaa per reissu. 

Lisäksi Stenroosin mukaan hänen laituriltaan näkyy selkeästi veden pohja.

"Jahas, nyt tarttui kala kiinni"

Kalastajan seurana järvellä oli kaksi sukeltajaa sekä Littoistenjärven hoitokuntalaisia, jotka tutkivat järven kuntoa.

Sukeltajat olivat keroneet lähtiessään Stenroosille, etteivät he olleet löytäneet "mutanttihaukia." Mukanaan he olivat tuoneet yhden terveen hauen, jota tutkitaan myöhemmin.

Kun Stenroos kuuli viime keväänä tehdystä järven puhdistussuunnitelmasta, hän suhtautui uutiseen ristiriitaisin tuntein.

– Levän kannalta se oli hienoa, odotimme, ettei sinilevää enää tulisi. Mutta kun olen pienestä asti kalastanut, niin pelkona oli, että kalakannat häviävät kokonaan. Sitä on kuitenkin vielä vaikea sanoa.

– Jahas, nyt tarttui kala kiinni. On iso hauki. Nyt olisi hyvä lopettaa tämä puhelu, Stenroos sanoo ja alkaa kamppailemaan järven asukkaan kanssa.

Littoistenjärvi puhdistettiin viime toukokuussa

1:28

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.