Littoislaiselta K-Marketilta kiitelty päätös: Poikkeuksellinen näky odotti asiakkaita lööppihyllyllä – "Perheen pienimmille asiaa on vaikea selittää"

Toimi näin, jos lapsi on nähnyt raa'an videon tai muutoin törmännyt järkyttävään aiheeseen 2:29
KATSO MYÖS: Toimi näin, jos lapsi on nähnyt raaäan videon tai muutoin törmännyt järkyttävään materiaaliin.

Varsinais-Suomessa sijaitsevan K-Marketin linjaus kerää kiitosta. Myös muut K-Marketit tekivät perässä saman päätöksen.

"Haluamme suojella perheen pienempiä heille tarpeettomilta kuvilta sekä uutisilta, emmekä siksi laita iltapäivälehtien lööppejä toistaiseksi esille."

Tällainen viesti odotti kaupassakävijöitä K-Market Littoisissa iltapäivälehtien totutuilla lööppipaikoilla maanantaina.

– Teimme aamulla päätöksen, ettei iltapäivälehtien kansia tai lööppejä toistaiseksi näy kaupalla, kauppa kertoi Facebook-sivuillaan.

Näin Ukrainan sota kaikkine kauhukuvineen ei pomppaa pienten lasten silmille kauppareissulla.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Haluamme, että vanhemmat pystyvät itse päättämään, missä ja miten..."

Kauppias Mikko Holopainen kertoo MTV Uutisille, että päätös lööppien piilottamisesta syntyi lasten vuoksi.

– Meillä on omat pienet lapset, jonka kautta tätä kauheaa tilannetta on käyty läpi. Mutta perheen pienimmille asiaa on vaikeaa selittää. Kun kauppamme sijaitsee lähellä päiväkotia sekä koulua, päätimme kääntää lööpit sekä lehdet ympäri. Lehdet ja lööpit ovat sopivalla korkeudella lapsille, jotka eivät välttämättä ymmärrä lukemaansa tai kuvitusta. Uutisoinnissa käytetyt kuvat sekä tekstit ovat aika pysäyttäviä vanhemmille, saatikka lapsille. 

– Kaupassamme asioi paljon lapsia sekä lapsiperheitä, haluamme että vanhemmat pystyvät itse päättämään, missä ja miten Ukrainan sotaa käsitellään perheessä. Kuitenkin sodankin kaltaisista asioista on syytä kertoa lapselle hänelle sopivalla tavalla. 

Holopainen kertoo, että lööpittömyyden kestosta ei ole tehty päätöksiä. Iltapäivälehdet ovat kaupassa edelleen normaalisti myynnissä, vaikka lööpit onkin piilotettu.

– Meille on tärkeää, että vaikeistakin asioista kirjoitetaan niin kuin tilanne on. Kysymys ei ole siitä, että haluaisimme sensuroida uutisointia. Lehden tai lööpin voi koska tahansa kääntää telineestä ja lukea ne.

Päätöstä ylistetään

Julkaisu on ansainnut tuhansia tykkäyksiä ja satoja ylistäviä kommentteja. Moni on kehunut marketin poikkeuksellista päätöstä.

– Iso respect, kommentoi eräs julkaisuun.

– Rakastan teitä! Suojelette myös vanhempaa väestöä  turhalta stressiltä, ylisti toinen. 

– Voiko enää kauniimmin suojella pieniä ja herkkiä lapsia, kiitos, kiitteli kolmas. 

Myös Holopainen kertoo, että palaute on ollut suurilta osin positiivista ja kiitosta on tullut niin sosiaalisen median puolella kuin henkilökohtaisesti kaupassakin.

– Olemme myös huomanneet, että ihmiset ovat pyytäneet somen kautta mukaan myös muita kauppoja. Tähän ovat myös kauppiaat lähteneet mukaan, Holopainen iloitsee. 

Myös muut K-Marketit mukana

Mukaan lähti esimerkiksi helsinkiläinen K-Supermarket Myllypuro, jossa lööpit niin ikään peitettiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Asiakkaamme laittoivat heti aamusta palautetta, kun he olivat nähneet K-Market Littoisten päivityksen Instagramissa. Tämä ajatus oli meilläkin käynyt mielessä jo pari vuotta sitten. Tässä yhdistyi ajatus ja asiakastoiveet, joka teki päätöksestä helppoa. Kauppamme henkilökunta oli myös vahvasti ajamassa tätä asiaa meidänkin käytäntöön, kertoo kauppias Jani Kesti MTV Uutisille.

Myös Kesti kertoo, että palaute on ollut todella mahtavaa ja runsasta.

– Asia on otettu isolla kiitoksella vastaan, eikä pelkästään meidän somessa. Haluan kuitenkin painottaa että päivityksen takana ei ole pelkästään näkyvyys, vaan yhteinen ihan oikea asia ja huoli.

Mukaan lähti myös esimerkiksi Siltakylän K-Market Siltis.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kesko, S-ryhmä, Alko ja monet muut yritykset ilmoittivat maanantaina lopettavansa venäläistuotteiden myynnin.

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Näin suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita.

Lue myös:

    Uusimmat