Kokkolalaisen kaupan tuulikaappia koristaa nyt eläintenruokakärry: "Ei heitetä pois, jos joku pieni voi ne syödä"

Tamperelainen kauppa lanseerasi koirakärryn, – Tove, 2, testasi prototyypin 1:54
KATSO MYÖS: Tamperelainen kauppa lanseerasi koirakärryn, – Tove, 2, testasi prototyypin!

Kokkolalaisen K‑Marketin tuulikaappia koristaa eläinruokakärry. – Mielestäni on hyvä, jos vaikka kaalia kuoritaan ja otetaan lehtiä pois, niin ne eivät mene roskiin, kauppias kehuu.

Kokkolalaisen K‑Market Mariankadun tuulikaapissa vastaan tulee yllätys: metallikärryllinen nuoruuden päivänsä jo ohittaneita vihanneksia. "Naposteltavaa jyrsijöille tai liskoille. SAA OTTAA", kyljessä kehotetaan.

– Henkilökuntamme jäsen Johanna oli bongannut idean, nähnyt kuvan vastaavasta kärrystä jossakin. Eli se ei ollut meidän ideamme, mutta lähdimme rakentamaan omaa eläinruokakärryämme, kauppias Titta Rimpioja kuvailee.

Mariankadulta löytyy lisäksi muistakin liikkeistä tuttu koirakärry, joka on saanut palstatilaa medioissa tänä vuonna. Eläintenruokakärry on kerännyt paitsi huomiota, myös ihmettelyä. Lieneekin turvallista olettaa, ettei samanlaista ideaa ole otettu käyttöön ainakaan lähiseudun muissa kaupoissa.

– Joku on tämän kyllä kehitellyt ennen meitä, mutta olemme tehneet siitä oman versiomme. Kiinnostuin kovasti Johannan ideasta, koska kaikenlainen hävikin vähentämiseen liittyvä toiminta on hyvää. Ja jos se tuo vielä hyvän mielen sekä asiakkaalle että hänen pikkuiselle jyrsijälleen tai liskoilleen.

"Jos parsassa on pieni pilkku jossakin, siinä voi silti olla pienelle syöjälle aika paljon syömistä"

Kärryyn kerätään päivän aikana hevi-osaston tuotteita, jotka muuten menisivät hävikkiin. Kärry sijaitsee kaupan tuulikaapissa eikä sitä siis voi sekoittaa muihin kaupan esillepanoihin.

– Mielestäni on hyvä, jos vaikka kaalia kuoritaan ja otetaan lehtiä pois, niin ne eivät mene roskiin. Tai jos parsassa on pieni pilkku jossakin, siinä voi silti olla pienelle syöjälle aika paljon syömistä, Rimpioja sanoo.

Kärry on ollut käytössä noin kuukauden. Kokkolan puskaradiossa Facebookissa se keräsi Rimpiojan mukaan valtavasti kiitosta ja innostuneita kommentteja. Asiakkaat ovat ottaneet eläinruokakärryn omakseen ja tarjottavat yleensä katoavat päivän mittaan.

– Nytkin siellä on porkkanaa, ruusukaalta ja muuta. Eivätköhän ne siitä lähde. Kärryhän on meillekin niin uusi juttu, että se pitää oikein erikseen muistaa täyttää sitä. Nyt pidämme siitä hyvin kiinni, ainakin tämän haastattelun jälkeen, Rimpioja nauraa.

"Toivomme tietenkin, että jokainen ottaa vain sen määrän, jota tarvitsee"

Lemmikkikohderyhmän vuoksi kärryssä on tällä hetkellä vain heviosaston tavaraa. Asiakkailta ei vaadita kuvaa lemmikistä tai muutakaan todistetta pikkulemmikin olemassaolosta.

– Kyllä siitä saa ottaa. Tässä on koulu lähellä, ei sitä tiedä, josko joku koululainen nappaisi porkkanan. Ei siitä syytettä tule, jos on porkkanannälkä, Rimpoja lupaa.

– Kärry ei ole kovin iso ja jos joku tyhjentää koko kärryn, emme toki voi sille mitään. Toivomme tietenkin, että jokainen ottaa vain sen määrän, jota tarvitsee, että sitä riittää. 

Toistaiseksi minkäänlaisia ongelmia ei ole ollut. Rimpiojan on mukavaa, että pienellä lisävaivalla on saatu aikaan suuri muutos.

– Toki joku voisi nähdä tällaisen työläänä. Mutta kuitenkin hävikin pienentäminen on jokaiselle suuri juttu ja tässä tuotteet menevät nimenomaan käyttöön. Ei heitetä vain pois, jos joku pieni voi ne syödä. 

Katso myös: Lotta löysi varastosta kaupan mainoslehtisen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä

Lotta löysi varastosta K-kaupan mainoksen vuodelta 2003 – sisältö löi ällikällä 0:25
Vanhassa mainoksessa esillä olevat elintarvikkeiden hinnat kuulostavat suorastaan uskomattoman edullisilta.

Juttua muokattu 18.10.2023 klo 8.13: korjattu haastateltavan nimen kirjoitusmuoto, joka oli artikkelin yhteen sitaattiin lipsahtanut muodossa "Rimpinen".

Lue myös:

    Uusimmat