Mainos

Lisätietoa järkyttävästä hyökkäyksestä: Puuman tappama pyöräilijä teki kaiken oikein – "Tässä eläimessä oli jokin vikana"

0:57

Puuma tappoi maastopyöräilijän ja haavoitti toista viikonloppuna Yhdysvalloissa Washingtonin osavaltiossa. Miesten toiminnasta sekä puuman käyttäytymisestä on nyt saatu lisätietoja. 

Kaksi miestä oli pyöräilemässä lauantaiaamuna Kaskadivuoristossa Seattlen lähellä, kun puuma hyökkäsi yllättäen heidän kimppuunsa. Henkiinjääneen miehen mukaan puuma vaikutti vaanineen miehiä ennen hyökkäystä.

Selviytynyt mies kertoi poliisille, että hän sai torjuttua puuman ensimmäisen hyökkäyksen osumalla eläintä maastopyörällään päähän. Eläin juoksi tämän jälkeen metsään.

Kun miehet olivat nousemassa uudestaan pyöriensä selkään, puuma palasi ja tarttui hampaillaan toista miestä päästä. Eläin retuutti miestä puremalla häntä kuin saalista, paikallinen poliisi kertoi CNN:lle.

Mies onnistui pääsemään irti puuman otteesta, kun eläin lähti juoksemaan takaa toista miestä, joka oli lähtenyt karkuun.

Harvinainen hyökkäys

Karkuun lähtenyt 32-vuotias mies kuoli vammoihinsa. Hänen ystävänsä, 31-vuotias mies vietiin sairaalaan.

Puuma puri 32-vuotiasta miestä kasvoihin, jalkoihin ja niskaan. Toinen mies sai purema- ja raapimisvammoja päähän, niskaan ja kasvoihin. Hänet leikattiin sairaalassa sunnuntaina.

– Tämä on erittäin traaginen tapaus. On erittäin harvinaista, että puuma käyttäytyy näin aggressiivisesti ihmistä kohtaan, Alan Myers Washingtonin osavaltion luonnonvarakeskuksesta sanoo CNN:lle.

Myersin mukaan pyöräilijät eivät tehneet mitään, mikä olisi provosoinut eläintä hyökkäämään.

Viranomaisten mukaan miehet toimivat tilanteessa ohjeiden mukaisesti. Osavaltio ohjeistaa retkeilijöitä nousemaan pyörän satulasta, pitämään meteliä ja pelottelemaan eläintä pois.

– He tekivät kaiken kuten pitikin. Mutta tässä puumassa oli jokin vikana, poliisi sanoi The Guardianissa.

Puuma raahasi toisen uhrin metsään

Ensimmäisenä puuman puremaksi joutunut mies soitti apua paikalle. Hän joutui polkemaan pyörällään yli kolme kilometriä, ennen kuin hän sai matkapuhelimeensa signaalin ja sai soitettua hätäkeskukseen.

Kun mies lähti polkemaan paikalta, hän katsoi taakseen ja näki puuman kiskovan kaveriaan metsään.

Poliisien mentyä paikalle puuma seisoi miehen ruumiin päällä. Eläin oli raahannut miehen puoliksi tukin alle. Poliisit ampuivat puumaa kohti, jolloin se lähti karkuun.

Paikalle tuodut koirat jäljittivät puuman 80 metrin päässä puusta ja eläin lopetettiin.

Viranomaisten mukaan tämä oli toinen kerta sataan vuoteen, kun puuma tappoi ihmisen Washingtonin osavaltiossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.