Paljain käsin puuman tappanut lenkkeilijä kertoo taistelusta, joka olisi voinut johtaa kuolemaan – "Meillä oli pieni painiottelu"

Vuoristoleijona hyökkäsi lenkkeilijän kimppuun Coloradossa 0:39

Kerroimme aiemmin lenkkeilijästä, joka tappoi paljaan käsin kimppuunsa hyökänneen puuman. Nyt rohkelikkojuoksija Travis Kauffman on kertonut julkisesti kokemuksestaan.

Kauffmann lenkkeili suositulla luontoreitillä Coloradon pohjoisosassa Yhdysvalloissa, kun hän yhtäkkiä kuuli takanaan kissapedon ääniä.

Kauffmanin hengen pelasti kenties se, ettei hänellä ollut kuulokkeita korvillaan. Kauffman oli heti valmiina, kun eläin hyökkäsi kimppuun.

– Se alkoi kynsiä naamaani ja kaulaani. Siitä kauhureaktioni muuttui taistelureaktioksi, sillä huomasin, kuinka lähellä se oli, Kauffman kertoo.

Seuraavaksi Kauffman yritti saada puumaa pois kimpustaan.

– Piehtaroimme polkua pitkin ja meillä oli pieni painiottelu, jonka aikana pääsin sen päälle.

Kauffman sai polvillaan pidettyä puuman takajalat kiinni ja tukehdutti eläimen kamppailun lopuksi hengiltä.

"Lenkkeilijä teki kaikkensa pelastaakseen henkensä"

Välikohtauksen jälkeen Kauffman juoksi vielä lähes viisi kilometriä, kunnes kohtasi muita lenkkeilijöitä, jotka hoitivat hänelle kyydin sairaalaan.

Viranomaiset löysivät kuolleen eläimen, joka määriteltiin nuoreksi, noin 36 kiloa painavaksi urokseksi.

– Lenkkeilijä teki kaikkensa pelastaakseen henkensä. Tämänkaltaisen hyökkäyksen sattuessa pitää kykyjen mukaan tapella vastaan, juuri niin kuin hän teki, Coloradon luonnonpuistojen suojelujärjestön alueellinen johtaja Mark Leslie kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat