Lisääkö humaltuminen seksihaluja? "Voi poistaa estoja, mutta..."

Miten varmistaa suostumus seksissä? 1:16
Miten voi varmistaa suostumuksen ennen seksiä ja seksin aikana? Seksuaalikasvattaja Tiina Svenskin neuvot tässä videossa.

Alkoholi voi poistaa estoja ja helpottaa aloitteen tekemistä seksiin, mutta alkoholi vaikuttaa seksiin myös fyysisellä tasolla.

Kesäiset festarit tai rantareissu ja pari kylmää olutta tai viiniä alle: humaltuminen voi saada olon halukkaaksi ja kiihottuneeksi, mutta seksin onnistumisen kannalta alkoholi on harvoin "hyvä kaveri".

Sanoisin, että alkoholin vaikutukset ovat käytännössä päinvastaiset eli se voi poistaa estoja, minkä seurauksena uskaltaa ehdottaa toiselle, vähän tuntemattomallekin ihmiselle, seksiä, mutta se vaikuttaa siihen, miten kiihotumme, muistuttaa seksuaalikasvattaja Tiina Svensk.

Svensk kertoo, että alkoholin vaikutuksen alaisena mieli voi olla valmis seksiin, mutta keho ei oikein pysy aktissa mukana.

Verenkierto sukuelinten alueelle hidastuu, jolloin voi olla hankalampi saada tai ylläpitää erektiota. Emätinkään ei välttämättä kostu.

Katso yllä olevalta videolta, miten varmistat, että sinulla on toisen tai toisten osapuolten suostumus seksiin ennen aktia ja sen aikana.

Muista tämä 

Svensk muistuttaa myös, että olivat seksin osapuolet sitten humaltuneita tai selvinpäin, on tärkeää puhua siitä, millaista seksiä harrastetaan ja mitä se sisältää.

Suostumus pitää olla mukana. Jos ihminen on hyvin humaltunut, ei hän voi antaa suostumusta seksiin. Se pitää muistaa.

Katso myös video: Heikkeneekö kondomin teho auringonvalossa?

Heikkeneekö kondomin teho auringonvalossa? 3:30
Hivpointin seksuaaliterveyden asiantuntija Sami Tuunainen vastaa.

Kesä ja kuumat tunteet! Voiko helle kuivattaa vulvan? Entä voiko huuliherpes tarttua suuseksissä?

Terveysmyytit-sarjan uudella kesäkaudella sukelletaan kesään liittyviin seksiuskomuksiin. Katso koko jakso MTV Katsomosta.

Myyttejä murretaan myös eläinlääkärin, ravitsemusterapeutin, ihotautilääkärin ja yleislääkärin kanssa. Ohjelman juontajana toimii MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttinen.

 

Aiheuttaako käristetty grillimakkara syöpää? Entä onko olut hyvä palautusjuoma? Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat