Mainos

Lisää luksusautoja Suomen teille – lakimuutos keventää verotusta merkittävästi

1:16

Autoverolain muutos saattaa lisätä luksusautojen myyntiä Suomessa. 1.1.2017 voimaan astuva laki nimittäin mahdollistaa korkean autoveron autojen hankinnan aiempaa edullisemmin.

Kolme vuotta sitten luksusautojen maahantuoja Luxury Collection by Auto-Outlet valitti EU-tuomioistuimeen syrjivästä vuokra-autojen verotuksesta. EU pakotti Suomen jälleen kerran muuttamaan autoverotustaan, tällä kertaa vuokra- ja leasing-ajoneuvojen osalta. 

Autoverolain muutoksen myötä autoveroa ei tarvitse maksaa kokonaan kerralla, vaan se määräytyy vuokra- tai leasingsopimuksen keston mukaan. Veroa maksetaan vain siitä ajasta, jonka auto on käytössä Suomessa.

Esimerkiksi 36 kuukauden leasing-sopimuksella autoveroa täytyy maksaa vain kolmannes nykyisestä tasosta. Samankaltainen malli on ollut Tanskassa vuodesta 2010. 

Uusi malli pohjautuu vientipalautukseen, jossa auto täytyy viedä pois maasta vuokrasopimuksen päätyttyä. Luxury Collectionin johtajan Miika Toivosen mielestä muutoksella ei ole positiivista vaikutusta muihin kuin uusiin, korkean autoveron autoihin.

Volyymimerkeissä ja keskihintaisissa autoissa lakimuutoksella ei vaikutusta käytännössä ole, mutta luksusautojen hankintahinta laskee lähes keskieurooppalaiselle tasolle.

Iltalehden haastattelema Toivonen on varma, että lakimuutos lisää kalliiden luksus- ja superautojen myyntiä.

– Olemme tilanneet ensi vuodeksi 12 Ferraria, kun viime vuonna Suomessa myytiin vain yksi tai kaksi Ferraria ja tänä vuonna viisi.

Toivonen kertoo, että lakimuutoksesta tietoiset asiakkaat ovat tilanneet autoja jo nyt ensi vuodelle.

– Jatkossa superautoja ei enää osteta rahalla, vaan käytännössä kaikki hankkivat superautonsa leasingillä, hän kertoi Iltalehdelle.

Lähde: Luxury Collection by Auto-Outlet / Iltalehti

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja