Perjantaina avautuvan autokaupan tavoitteena myydä tänä vuonna 5 autoa – suomalaisfirma laajentaa Tallinnaan: "Ero on Viron hyväksi merkittävä"

Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari – myynnissä Lempäälässä 3:15
Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron superauto. Tämä Ferrari 812 Superfast oli pari vuotta sitten Suomen kallein uusi auto.

Tallinnaan avautuu tulevana perjantaina suomalainen Ferrari-myymälä.

Suomalainen Luxury Collection Automobiles avaa Tallinnaan Ferrari-myymälän ensi perjantaina. Myymälä tulee satama-alueelle lähelle Tallinnan Lamborghini-showroomia, joka on avattu nelisen vuotta sitten.

Luxury Collection Automobilesin autotalonjohtajan Esa Schroderuksen mukaan Virossa on jo valmiiksi Ferrareiden omistajia ja Ferrari-faneja, joten asiakaskunnasta ei tule pulaa.

– Virossakin ovat Ferrarien rekisteröinnit kasvaneet vuosi vuodelta, ja jatkossa virolaisten ei tarvitse käydä ostamassa autoaan meidän Lempäälän-myymälästämme, Schroderus kertoo.

Luxury Collection Automobiles myi Suomessa viime vuonna 270 uutta autoa, joista 65 oli luksus- ja superautoja, Ferrareiden lisäksi esimerkiksi McLareneita. Liikevaihtoa kertyi reilut 32 miljoonaa euroa.

Mistä tunnistaa luksus- ja superauton? Ainakin satoihin tuhansiin euroihin kipuavasta hinnasta.

– Myimme eilen Lempäälässä Ferrari 812:n hintaan 868 000 euroa veroineen, ostaja oli suomalainen, Schroderus mainitsee.

Paras heinäkuu

Virossa ansio- ja elintaso ovat matalampia kuin Suomessa, mutta Schroderuksen mukaan kovassa kasvussa. Hän sanoo uskovansa Viroon ja sen talouteen.

– Luksusautomarkkina kasvaa nyt maassa kuin maassa. Tallinna on kansainvälinen kaupunki, jossa on paljon myös venäläisiä ja suomalaisiakin, mutta kyllä virolaisillakin on jo rahaa ja he myös osaavat käyttää sitä.

Virossa ei ole autoveroa lainkaan ja liikevaihtovero on matalampi kuin Suomessa, mikä tietenkin heijastuu auton loppuhintaan.

– Ero on Viron hyväksi merkittävä, kymmeniä prosentteja.

Sitä Schroderus ei sano, mutta sellaisiakin suomalaisia löytyy, jotka rekisteröivät itsensä tai yrityksensä Viroon ostaakseen sieltä edullisen auton. Kalliiden autojen kohdalla säästöä syntyy kymmeniä tuhansia euroja.

Edes koronavirus ei Schroderuksen mukaan horjuttanut luksusautokauppaa kuin hetkellisesti.

– Myynti romahti maaliskuun puolivälissä ja seisokki jatkui huhtikuun loppuun, mutta sen jälkeen kauppa piristyi nopeasti ja heinäkuu on ollut paras koskaan, hän kertoo.

– Nyt voi jo sanoa, että koronalla oli myönteisiä vaikutuksia. Monelta jäävät ulkomaanmatkat tekemättä, joten rahaa pannaan muuhun hemmotteluun, kuten autoiluun.

10 autoa vuodessa

Päätöksen avata myymälä Tallinnaan Luxury Collection Automobiles teki yli vuosi sitten. Schroderus myöntää, että koronaepidemian alkuvaihe pani miettimään Viron-investoinnin mielekkyyttä, mutta nyt näyttää kaikki Virossakin taas hyvältä.

Tallinnassa Luxury Collection Automobiles aikoo myydä tänä vuonna vähintään 4−5 ja ensi vuonna 10−12 uutta autoa. Schroderuksen mukaan uuden Ferrarin toimitusaika venyy 1−2 vuoteen osti sen mistä liikkeestä hyvänsä.

Suomalaistenkin on helppo mennä kaupoille, sillä Tallinnassakin on henkilökunta suomalaista.

– Henkilökunta löytyi omien verkostojen kautta. Meillä on Tallinnassa töissä suomalaisia, joista yksi puhuu myös sujuvaa venäjää.

Luxury Collection Automobilesin omistajia ovat Schroderus, Miika Toivonen ja myös Ferrarin tehdaskuljettajana mainetta niittänyt Toni Vilander.

Tähän artikkeliin pyydettiin kommenttia myös Tallinnan Lamborghini-showroomista, mutta sitä ei lopulta saatu. Lamborghini-kauppaa pyörittää Tallinnassa virolainen Auto 100 AS.

Tämän vuoden helmikuun tietojen mukaan Viroon oli rekisteröity 43 Ferraria ja 27 Lamborghinia. McLareneita rekisteristä löytyi kuusi.

Lue myös:

    Uusimmat