Kymmeniä tuhansia ajoneuvoverolippuja lähetetty Suomi.fi-viestien käyttäjille – tarkasta nyt, ettei autosi joudu käyttökieltoon!

Auton esilämmittäminen on ympäristöteko – Suomen talvi voi olla ankara moottorille 2:28
KATSO MYÖS: Millaisia kustannuksia auton esilämmityksestä voi koitua?

Suomi.fi-viesteihin on lähetetty tähän mennessä yli 75 000 ajoneuvoverolippua. Nyt näiden ensimmäisten verojen eräpäivä lähenee.

Traficom eli liikenne- ja viestintävirasto alkoi marraskuussa käyttämään Suomi.fi-viestejä yhtenä keinona lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. 

Sen sijaan, että ajoneuvoverolippu tulisi paperipostilla, se lähetetään sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille. 

– Jos olet Suomi.fi-viestien käyttäjä ja odottamaasi ajoneuvoverolippua ei ole kolahtanut postilaatikkoon, kannattaa viimeistään tässä vaiheessa käydä tarkastamassa Suomi.fi-viestit, muistuttaa erityisasiantuntija Antti Mört tiedotteessa. 

– Voit myös tarkistaa oman auton avoimet ajoneuvoverot Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta. Palvelusta hoituu tarvittaessa myös ajoneuvoveron maksaminen, Mört vinkkaa.

Asian suhteen kannattaa olla tarkkaavainen, sillä jos ajoneuvoveroa ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä, on seurauksena auton käyttökielto.

E-lasku on helpoin tapa

Mikäli ajoneuvoverolipun tilaa e-laskuna, se toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin.

– E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se, Mört ohjeistaa.

E-lasku otetaan käyttöön tekemällä e-laskusopimus verkkopankissa. Sopimusta varten tarvitaan ajoneuvoverotuksen asiakastunnus, joka on merkitty ajoneuvoverolippuun. 

Tunnuksen voi myös tarkistaa Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta. Ajoneuvoverolipun voi tilata sähköisesti myös OmaPostiin.

Lue myös:

    Uusimmat