Lisa listasi ylös asiat, joita odottaa morsiusneidoiltaan – suorasukainen kirje saa kehuja

Näin onnistut hääkuvissa 7:20
Näin onnistut hääkuvissa!

Nainen päätti kertoa morsiusneidoiksi pyytämilleen ystäville avoimesti siitä, mitä kaikkea hän heiltä odottaa, ja mitä kustannuksia heille hänen häistään koituisi.

Tiktokkaaja nimeltä Lisa julkaisi videon, jolla hän kertoo tuleville morsiusneidoilleen lähettämästään kirjeestä. Kirjeessä Lisa kertoo avoimesti, mitä hän odottaa morsiusneidoilta ja mitä heille tulee lysti kustantamaan. Lisan kirje on saanut sosiaalisessa mediassa paljon kiitosta avoimuudesta, kertoo Fox News.

Erotteli välttämättömät ja ei-välttämättömät tapaamiset

Lisan video on vastaus aiempaan TikTok-videoon, jossa eräs käyttäjä tilitti: ”Se tunne, kun suostut morsiusneidoksi tajuamatta, että se maksaa ihan hirveästi ja vie todella paljon aikaa”.

Tähän vastineeksi Lisa kertoi oman toimintatapansa. Hän lähetti morsiusneidoikseen pyytämilleen henkilöille kirjeen, jossa kerrottiin, mihin kaikkeen morsian halusi heidän osallistuvan, ja mihin kaikkeen ei ollut pakko tulla mukaan. Mikäli joku asui esimerkiksi tunnin automatkan päässä, ei hänen tarvinnut tulla mukaan häämekko-ostoksille.

Valotti morsiusneidoille koituvia kustannuksia

Lisäksi Lisa kertoi kirjeessään, kuinka paljon morsiusneitona olosta koituisi kustannuksia. Hän kertoi, mitkä asiat hän maksaisi heidän puolestaan ja mitä heidän pitäisi kustantaa itse.

– Sanoin, että maksan heidän kampauksensa ja meikkinsä, mutta he itse olisivat vastuussa mekoistaan. He voisivat valilta tyyliltään sellaisen mekon kuin haluavat, kunhan väri olisi se, jonka valitsin.

Muistutti mahdollisuudesta kieltäytyä

Lisa toivoi myös ystäviensä sanovan suoraan, jos eivät haluaisi ryhtyä morsiusneidoiksi. Sekin olisi hänelle täysin ok. Tämän hän kertoi myös kirjeessään.

–  Sanoin, että he voisivat sanoa ei, ja että se ei vahingoittaisi ystävyyssuhdettamme.

Tähän hän lisäsi vielä:

– Yksi heistä kieltäytyi ja olemme edelleen ystäviä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Omat kokemukset syy kirjeen lähettämiseen

Lisa kertoo olleensa aiemmin morsiusneitona. Tuolloin hänellä ei ollut käsitystä, paljonko se maksaisi, tai että mitä kaikkea häneltä käytännössä odotettiin.

Tästä viisastuneena hän päätti olla asioista mahdollisimman avoin omien häidensä kohdalla, vaikka se aluksi tuntui kiusalliselta ajatukselta.

– Ensin mietin kovasti, pitäisikö näin tehdä, mutta loppupeleissä olen iloinen, kun tein sen. 

Lisaa kiitellään toisten huomioimisesta

Lisan videota on katsottu yli neljä miljoonaa kertaa. Hänen toimintatapansa on saanut kovasti kiitosta.

– Hoidit koko homman todella aikuismaisesti, kehui eräs.

– Toimit erittäin hienotunteisesti! kiitteli toinen.

– Juuri tällaisten tilanteiden vuoksi haluan vain pienet häät, joissa tällaisia asioilla ei ole mitään merkitystä. Minusta on ihan käsittämätön ajatus, että ystävieni pitäisi käyttää minun häihini niin paljon rahaa.

– Kyllä, kyllä, kyllä! Oikeuttä kieltäytyä morsiusneidon tehtävästä pitäisi ehdottomasti normalisoida samoin kuin sitä, että kaikkiin aktiviteetteihin ei välttämättä voi osallistua. 

Monet ihmettelivät, miksi häistä vaikutti koituvan niin paljon kustannuksia myös muille kuin hääparille. Tähän Lisa vastasi, että se onkin ollut perinteisesti käytäntönä nimenomaan jenkkihäissä.

Muutama täsmennys toisella videolla

Toisessa klipissä Lisa näytti kirjeen kokonaan. Hän täsmensi, että alkuperäisen videon tarkoituksena oli saada yhä useammat morsiamet olemaan avoimia morsiusneidoilta odottamiensa asioiden suhteen. Lisäksi hän toivoi videonsa kannustavan siihen, että morsiusneidoiksi pyydetyillä henkilöillä ei olisi niin suurta kynnystä kieltäytyä kunniasta.

Lisa muistutti, että jos tällaisen kirjeen lähettäminen ei tunnu hyvältä, silloin sellaista ei pidä kirjoittaa.

Hän huomautti, että kaikilla morsiamilla ja morsiusneidoilla on erilaiset odotukset. Niinpä niiden suhteen olisi hyvä olla avoin heti alusta lähtien.

– Ihmiset ovat erilaisia. Morsiamet ja morsiusneidot voivat odottaa eri asioita. Sen vuoksi tällainen avoin kirje on mielestäni hyvä idea. Silloin kaikki saavat saman käsityksen asioista.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat