Mainos

Lipunmyynti loppuu lähijunissa kesäkuussa – konduktöörit tarkistavat kaikilta liput

Konduktöörit lopettavat lipunmyynnin junissa 19. kesäkuuta.

Kesäkuun 19. päivän jälkeen lähijunista ei voi ostaa enää matkalippua konduktööriltä. Lipunmyynti loppuu sekä HSL-alueen junissa että VR:n lähijunissa aina Tampereelle asti.

Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lipunmyyntiautomaatit. Uudet automaatit on tarkoitus asentaa viimeistään ensi vuoden aikana.

Vaikka lipunmyynti loppuu, eivät konduktöörit ole junista poistumassa, vaan alkavat liikkua junissa pareittain juhannusviikosta alkaen.

Aiemmasta poiketen konduktöörit palvelevat matkustajia koko junassa ja junaa vaihtaessaan myös laiturialueella.

– Konduktöörit neuvovat ihmisiä esimerkiksi mobiililipun hankinnassa tai tarvittavien sovelluksien lataamisessa, kertoo VR:n lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä STT:lle.

Konduktöörit katsovat kaikkien liput

Vastedes konduktöörit myös tarkastavat junassa liput kaikilta matkustajilta. Konduktööri ei voi määrätä liputtomalle matkustajalle tarkastusmaksua, mutta junasta poistaminen on mahdollista. VR:n Sipilä uskoo, että alkuvaiheessa konduktööreiltä löytyy tilanteissa pelisilmää.

– Vaikka pyrimme tiedottamaan mahdollisimman laajasti lipunmyynnin uudistuksesta, niin onhan se mahdollista, että kaikki ihmiset eivät ole tästä kuulleet. Joten konduktöörimme varmasti käyttävät harkintaa, kun kyselevät lippuja.

Myös HSL:ltä luvataan, että tarkastajat eivät ole heti alkuun liputtomien kanssa armottomia.

– Meillä on VR:n kanssa sovittu siirtymäaika syyskuun alkuun saakka, jolloin keskitymme vielä enemmän asiakaspalveluun, ja ehkä olemme pikkuisen ymmärtäväisempiä liputtomien asiakkaiden kanssa, sanoo HSL:n matkalippujen tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala.

Solalan mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tarkastusmaksulta välttyy automaattisesti.

– Toki jos on ilmeistä, että matkustajalla ei ole ollut aikomustakaan ostaa lippua, eli ei ole esimerkiksi mitään maksuvälinettä, niin silloin käytäntö on entinen. Lipunmyynti lähijunissa loppuu 19. kesäkuuta. Uudistus koskee sekä HSL-alueen junia että VR:n lähijunia aina Tampereelle asti, kerrotaan VR:ltä.

Poikkeuksena ovat Riihimäelle ja Lahteen menevät lähijunat, joista lippuja voi ostaa niin kauan kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.

Uudet automaatit on tarkoitus asentaa vuoden loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.