Mainos

HSL reagoi lipunmyyntisotkuun: Lipunmyyjät asemille elokuussa

Helsingin seudun liikenteen HSL:n lipunmyyjät täydentävät myyntiverkostoa elokuun ajan myymällä lippuja asemalaitureilla vilkkaimpaan matkustusaikaan kello 7–18. He myös opastavat mobiililipun ostamisessa tai muissa lippuasioissa.

Tiistaista alkaen kuusi lipunmyyjäparia myy lippuja lentoaseman asemalla ja Helsingin päärautatieasemalla sekä vaihdellen yhdeksällä muulla asemalla.

Lentoasemalla ja päärautatieasemalla lipunmyyjät ovat koko lipunmyyntiajan. Muut asemat, joilta lipun voi elokuun aikana myyjiltä ostaa, ovat Aviapolis, Kivistö, Leinelä, Kauklahti, Kauniainen, Koivuhovi, Savio, Rekola ja Pitäjänmäki. Näiden asemien välillä he liikkuvat junalla tarpeen mukaan.

– Myyjät yrittävät seurata, missä lipunmyynnille olisi suurin tarve, ja liikkuvat sen mukaan. Tämän viikon aikana yritetään hakea hyvä ratkaisu tähän, kertoo HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas.

Lentoasemalla myyntiä on kaikkina viikonpäivinä. Muilla asemilla myyjät ovat maanantaista perjantaihin. Lipunmyyjiltä voi ostaa vain HSL:n lippuja, ei lainkaan VR:n lippuja.

Kotikankaan mukaan matkustajille ei kuitenkaan voida täydellisesti luvata, että edellä mainittuina aikoina lipunmyyjän tapaisi juuri tietyltä asemalta. Jos yhdellä asemalla ei tarvetta lipunmyynnille ole, myyjät siirtyvät seuraavalle asemalle. Myyjät eivät kuitenkaan myy lippuja junissa.

– Pari päivää varmaan myyjät kiertävät näillä asemilla, mutta jos vaikuttaa siltä, että jokin asema on hyvin hiljainen, sitten näitä asemia muutetaan, Kotikangas kertoo.

Lipunmyynti lähijunissa loppui 19. kesäkuuta. Lippuautomaatit puuttuvat edelleen useilta asemilta, ja myyjät liikkuvat elokuussa juuri sellaisilla asemilla, joilla automaattia ei ole.

– Myyjät kertovat eri lipunostomahdollisuuksista, mutta myyvät lippuja myös niillä asemilla, joilla automaatteja ei ole, Kotikangas kertoo.

Automaattien viivästyminen johtuu Kotikankaan mukaan siitä, että laitetoimittajalla on ollut automaattien osiin liittyviä hankaluuksia. Muuten automaatit olisivat olleet paikoillaan jo kesäkuussa, Kotikangas sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.