Mainos

Lipposen kannatus noussut rajusti

Suomalaiset näyttävät olevan nykyiseen hallitukseen tyytyväisempiä kuin kertaakaan aiemmin sen toimintakaudella. Myös pääministeri Paavo Lipposen (sd.) suosio vaikuttaisi olevan korkeammalla kuin koskaan ennen hänen pääministerikautensa aikana, kertoo oululaisen sanomalehti Kalevan teettämä mielipidekysely.

Kyselyn mukaan sekä hallituksen että Lipposen osalta tyytyväisiä ja tyytymättömiä on tällä hetkellä jokseenkin yhtä paljon, kun aiemmin tyytymättömiä on ollut selvästi enemmän.

Hallitukseen tyytyväisiä oli 31 prosenttia Kalevan kyselyyn vastanneista ja tyytymättömiä 33 prosenttia. Pääministeriin tyytyväisiä oli 34 prosenttia ja tyytymättömiä 35 prosenttia.

Tyytyväisyys Lipposen toimintaan on noussut kymmenen prosenttiyksikköä viime marraskuun mielipidekyselyn jälkeen. Tyytymättömien määrä on puolestaan laskenut 11 prosenttiyksikköä. Hallituksen kohdalla muutokset ovat samansuuntaiset, mutta eivät yhtä jyrkät.

Kaleva on toistanut kyselyn koko hallituskauden ajan noin puolen vuoden välein. Viimeksi nykyisiä lukemia lähellä oltiin hallituskauden alussa vuonna 1995. Sen jälkeen tyytymättömyys on jatkuvasti ollut suurempaa.

Kaleva on teettänyt tuoreimman kyselyn Suomen gallupilla maalis-huhtikuun vaihteessa. Tällä kertaa kyselyyn osallistui 935 suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.