Mainos

Lipposella sydämen rytmihäiriöitä

Pääministeri Paavo Lipponen joutui tänään keskeyttämään osallistumisensa Pohjoismaiden neuvoston istuntoon Kööpenhaminassa sydämen rytmihäiriöiden vuoksi. Hänen vointinsa oli tiistaina kuitenkin hyvä, ja hän palannee työhön keskiviikkona. Rytmihäiriöt ilmenivät viime yönä.

Lipponen hakeutui aamuyöllä Kööpenhaminan keskussairaalaan tarkastukseen. Hänen kuntonsa oli kuitenkin hyvä. Lipponen palasi kotimaahan illansuussa aiemman suunnitelman mukaisesti.

Lipponen sijaisena Pohjoismaiden ja Baltian maiden pääministerien tapaamisessa oli ulkoministeri Tarja Halonen.

Kööpenhaminassa oltiin hämmentyneitä siitä, ettei Lipposen sairastumisesta tiedotettu. Hän lähti sairaalaan aamulla neljän viiden maissa, mutta asiasta kerrottiin julkisuuteen vasta puolenpäivän jälkeen. Aiemmin pääministerin avustajakunnasta oli viestitetty, että Lipponen on vilustunut.

Valtioneuvoston tiedotuspäällikkö Asko Mattila joutui siten selittäjäksi. Hän kertoi itse kuulleensa sydänoireista vasta käytyään aamupäivällä sairaalassa. Myös Halonen kuuli häiriöistä vasta lounaalla.

Mattila muistutti suomalaislehdistölle, että pääministeri itse päättää, mitä hänestä kerrotaan. Hän myönsi, että varmasti nopeamminkin asiasta olisi voinut tiedottaa. Mattila tosin muistutti, että pääministeri on myös pahasti vilustunut. Hän arveli, että sydänoireet saattoivat olla peräisin vilustumisesta ja stressistä.

Lipponen osallistui maanantai-iltana sosiaalidemokraattien illanviettoon. Hän poistui tilaisuudesta melko aikaisin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.