Mainos

Lipponen uskoo helikopterihankintoihin

Pääministeri Paavo Lipponen uskoo, että helikopterihankintoihin saadaan tilauspäätös tämän vuoden aikana. Asia ei hänen mielestään parane lykkäämällä.

- Monivuotinen prosessi on hyvä saada alkuun. Päätöstä lykkäämällä myös koulutusajat lykkääntyvät ja samalla tarjolla olevien helikoptereiden valmistumisaika, sanoi Lipponen tänään puolustusneuvoston vierailulla Parolannummella.

Pääministeri uskoo tällä vauhdilla valmiusyhtymien olevan helikoptereineen valmiita vuonna 2005 Kajaanissa, Säkylässä ja Vekaranjärvellä.

Lipposen mukaan helikopterihankinnoissa on kysymys yhdestä asejärjestelmästä muiden joukossa. Hän sanoo nykyisin tarvittavan liikkuvuutta ja tulivoimaa.
-Nyt liikutaan niissä puolustusmenojen puitteissa, jotka on puolustusselvityksessä linjattu. Helikopterit eivät ole sen erikoisempi kustannuserä.

Paavo Lipposen johtama puolustusneuvosto tutustui Parolannummella Panssariprikaatin toimintaan ja vieraili myös Tykistömuseossa Hämeenlinnassa. Seurueessa oli lisäksi puolustusministeri Anneli Taina, Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund sekä muuta Puolustusvoimien korkeinta johtoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.