Mainos

Lipponen: Keskustan Emu-kanta ei hallituseste

Sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja pääministeri Paavo Lipponen ei sulje pois mahdollisuutta, että keskusta ja SDP voisivat tehdä "historiallisen kompromissin". Puolueet voisivat muodostaa hallituksen ensi vuoden maaliskuussa pidettävien eduskuntavaalien jälkeen.

Hallituksen muodostamisessa on Lipposen mielestä kyse yksinomaan siitä, ketkä kykenevät muodostamaan enemmistöhallituksen ja siitä, jatkuuko yhteiskunnassa nykyisen kaltainen yhteistyö.

Lipponen vakuuttaa Seinäjoella ilmestyvän Ilkan haastattelussa, ettei suhtautuminen rahaliitto Emuun ole semmoinen kysymys, joka jättäisi jonkin puolueen hallituksen ulkopuolelle.
-Vaalien jälkeen on katsottava sitä, mitä ratkaisuja on edessäpäin eikä sitä, mikä on jäänyt taakse. Jokaisella puolueella on oikeus tässä asiassa olla omaa mieltään, hän sanoo haastattelussa.

Lipponen kuitenkin huomauttaa, että keskustan on tietysti nyt helppo vastustaa Emua ja tulla sitten valmiiseen pöytään. Se on hänen mielestään ylellisyyttä, josta suurin oppositiopuolue voi nauttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.