Mainos

Lipponen jyrähtää toimittajille HS:n mielipidepalstalla: "Ei kai presidentti voi vain haahuilla Linnan käytävillä"

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) kehuu Helsingin sanomien mielipideosastolla vuolaasti presidentti Sauli Niinistöä ja pääministeri Juha Sipilää (kesk.).

Lipponen kommentoi kirjoituksessaan erityisesti ulkopolitiikan johtamista ja medioiden tapaa uutisoida asiasta.

Entinen pääministeri ihmettelee, mitä toimittajat tarkoittavat luodessaan kuvaa, jossa presidentti ottaa äkkiä ulkopolitiikan johtoonsa?

– Ei kai presidentti voi vain haahuilla Linnan käytävillä ja ilmestyä sieltä satunnaisesti antamaan ”unilukkari”-lausuntoja. Presidentin pitääkin johtaa ulkopolitiikkaa, ja niin tekee presidenttinä Sauli Niinistö. Hänen paneutumisellaan Venäjän suhteiden hoitamiseen on laajempaa kansainvälistä merkitystä, Lipponen kirjoittaa.

Sipilä saa puolestaan kiitosta esiintymistyylistään.

– Yhden pienen neuvon uskallan ”entisenä” antaa nuoremmalle ulkopoliitikkopolvelle: älkää puhuko liikaa, ja jos puhutte, käyttäkää täsmällisiä, huoliteltuja ilmaisuja. Pääministeri Juha Sipilä on alusta lähtien omaksunut tällaisen niukan esiintymistavan, Lipponen kiittää.

"Näppäimet ovat näköjään karanneet"

Lipponen ihmettelee mielipiteessään, että "näppäimet ovat karanneet" lehtien kirjoittelussa ulkopolitiikan johtamisesta.

Lipponen muistuttaa, että ulkopolitiikan johtamisen roolituksesta tehtiin päätös jo vuonna 1994, jolloin Eurooppa-politiikka määrättiin pääministerin johdettavaksi.

– Toimin pääministerinä vuosina 1995–2003 ja johdin Suomen EU-politiikkaa, vai oliko siitä jotakin epäselvyyttä? Lipponen jyrähtää.

Lipponen kommentoi päivän politiikkaa hyvin harvoin. Vuonna 2012 Lipponen julisti suomalaismedialle jopa mediaboikotin, mutta on sittemmin lipsunut siitä silloin tällöin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.