Paavo Lipponen jyrähti Niinistön toiminnasta – Pöllöraati: "Hyvin virkistävää"

Pöllöraati: Hallitusneuvottelut – tykkää, ei tykkää... 10:13
Katso videolta, mitä mieltä Pöllöraati oli Paavo Lipposen kommenteista

Huomenta Suomen Pöllöraatia puhutti entisen pääministerin Paavo Lipposen puheenvuoro. Lipponen puhui eilen Suomen Atlantti-seuran tilaisuudessa ja kommentoi sen yhteydessä Suomen politiikkaa  MTV Uutisten haastattelussa. 

Entinen pääministeri Paavo Lipponen sanoi muun muassa, että ulkopolitiikan johtaminen kuuluu pääministerille. Hänen mukaansa presidentin ja pääministerin valtasuhteita on selviteltävä. Lipponen myös kritisoi sitä, että toimitusministeriön pääministeriä Sanna Marinia ei kutsuttu mukaan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin vierailun viralliseen osuuteen.

– Minusta on hyvin virkistävää, että joku hänen tasoisensa ja taustansa omaava henkilö kritisoi istuvaa tasavallan presidenttiä, sanoo Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson.

Iltalehden politiikan ja taloustoimituksen päällikön Juha Ristamäen mukaan Marinin rooli Zelenskyin vierailun aikana liittyi etenkin presidentti Sauli Niinistön ja Sanna Marinin välisiin suhteisiin.

– Tämähän oli suomeksi sanottuna niin kun kettuilua. Olisihan hän voinut Marinin kutsuakin sinne. Hänhän kävi siellä, mutta vähän niin kuin kyökin oven kautta, Ristamäki sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että Lipposen ollessa pääministeri 2000-luvun alkuvuosina, hän ja silloinen presidentti Tarja Halonen mahtuivat hädin tuskin samaan pöytään.

– Kyllä Lipponen tuntee näiden kahden valtainstituution välisen kamppailun, Ristamäki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat