Mainos

Lipponen: Hallitus hoiti kaasuputkiasian hyvin

Nord Stream -kaasuputkiyhtiön konsultti Paavo Lipponen kiittelee Suomen hallitusta Itämeren kaasuputkihankkeen hoitamisesta.

- Tämä oli hyvin pitkä ja perusteellinen prosessi ja Suomen hallitus ja ministerit Vanhanen, Pekkarinen ja Lehtomäki hoitivat tätä mielestäni hyvin tyylikkäästi, Lipponen toteaa.

Lipposen mielestä kaasuputkessa on kysymys Venäjän ja Euroopan unionin luonnollisesta yhteistyösuhteesta.

- Venäjä vie energiaa ja sillä on suuret edut pelissä. Euroopan unionin piirissä taas tarvitaan energiantuontia, koska oma tuotanto vähenee, Lipponen sanoo.

Hän uskoo kaasuputkesta tehtyjen ympäristöselvitysten kattavuuteen.

- Suomen hallituksen päätös tehtiin perusteellisten selvitysten pohjalta ja sen jälkeen riippumaton viranomainen teki vastaavanlaisen ratkaisun. Ei tule mieleen asettaa niitä kyseenalaisiksi.

Lipponen pitää kuitenkin mahdollisena, että valituksia päätöksestä voi tulla. Hän näkee kaasuputkihankkeella vaikutuksia sekä paikallisesti Suomessa että koko Euroopassa.

- Tämä tuo varsinkin lyhytaikaisesti työpaikkoja. Ennen kaikkea tämä on kaasun toimittajan ja asiakkaiden välinen kysymys, hanke jossa ostajat ovat Saksassa ja Hollannissa ja pidemmälläkin Euroopassa. Jos tätä kautta Euroopan talous ja energiaturvallisuus vahvistuvat, se on hyvä meillekin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.