Mainos

Linnan juhlat Musiikkitaloon, Kiasmaan tai Finlandia-taloon?

Vuonna 2013 perinteinen presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto joutuu evakkoon. Linnan juhlia on tansittava muualla Presidentinlinnan peruskorjauksen vuoksi.

Ilta-Sanomien haastatteleman Finlandia-talon viestintä- ja markkinointipäällikkö Helena Survosen mukaan juhlat olisivat lämpimästi tervetulleet Finlandia-taloon 40 vuoden tauon jälkeen. Vuonna 1972 vieraat tanssahtelivat Finlandia-talon lattioilla, koska Presidentinlinna oli silloinkin remontissa.

Nyt vaihtoehtoja on kuitenkin enemmän. Finlandia-talon naapurissa sijaitseva Musiikkitalo ei rakenteidensa puolesta ole paras vaihtoehto juhlavastaanottoon, mutta viestintäkoordinaattori Marja-Leena Lehtimäki on avoin ajatukselle.

– Kaikkiaan talon konserttisaleihin mahtuu noin 3000 henkeä. Tanssahteluun täällä on huonosti mahdollisuuksia, ja ruokailun järjestäminen vaatisi pohdintaa, koska konserttisaleihin ei saa viedä ruokaa, mutta jos haluaa jotain erilaista ja olla luova, niin miksipä ei, Lehtimäki tuumii.

– Toistaiseksi ei Presidentinlinnasta olla oltu yhteydessä tämän asian tiimoilta, Lehtimäki jatkaa.

Entäpä Kiasma?

Nykytaiteen museo mainostaa tilojaan näin:

"Kiasma tarjoaa taidenäyttely- ja Kiasma-teatterin ohjelmistotoiminnan ohella upeat puitteet myös yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Kiasman aulakerroksen tiloja vuokrataan yritysten ja yhteisöjen yksityisiin kutsuvierastilaisuuksiin."

Museon aulan tilat vetävät maksimissaan 800 vierasta ja seminaaritilassa voidaan järjestää seisova tarjoilutilaisuus noin 100 hengelle. Seminaaritilan voi yhdistää tarjoilutilaisuuksissa myös viereiseen lämpiön tiloihin, jolloin henkilömäärä voi olla jopa 300, kertovat Kiasman nettisivut.

Presidentinlinnan tiloissa on viime vuosina juhlinut itsenäisyyttämme noin 2000 vierasta. Samansuuruisina juhlia ei Kiasmassa voisi järjestää.

Senaatintorinlaidalla sijaitseva Säätytalo olisi arvokas ja perinteikäs juhlapaikka, mutta sinnekin kutsuttavien määrää olisi karsittava.

– Tilat vetävät noin 1000 henkeä, myyntineuvottelija Eija Sundvik Valtioneuvostota kertoo.

Hän myös painottaa, ettää mitään varauksia asian tiimoilta ei ole tehty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.