Mainos

Lindström: Alipalkkajärjestelmä toimii väylänä kouluttamattomille ja nuorille

4:20

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström sanoo, että hän kannattaa alipalkkajärjestelmää väylänä alalle tuleville, mutta ei muuten. 

– En halua Suomeen kaksia  työmarkkinoita, Lindström sanoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Lindströmin mukaan kaksien työmarkkinoiden järjestelmässä suomalaisen työehtosopimusjärjelmän puolustaminen olisi haastavaa. Hänen mukaansa järjestelmän uudistaminen on mahdollista, vaikka yleisitovuudesta pidettäisiinkin kiinni.

Lindströmiltä kysyttiin mitä hän vastaa niille, jotka vaativat matalapalkkasektoria, jossa töitä tehdään alle nykyisen palkkatason. Lindström sanoi, ettei vaatimus ole ristiriidassa hallituksen suunnitelmien kanssa.

– Hallitusohjelmassa puhutaan sosiaaliturvan ja palkan yhteensovittamisesta, mutta vierastan ajatusta alipalkkajärjestelmästä. Jos on kahdet työmarkkinat, niin miten puolustetaan työehtojärjestelmää ja yleissitovuutta?

Lindström sanoo, että normaalia matalammat palkat ovat hyvä väylä saada ihmisiä esimerkiksi rakennusalalle. Hän painottaa, että päätöksen pitää tulla järjestöiltä itseltään, ei hallitukselta.

– Järjestöt ovat keskenään ymmärtäneet, että jotakin pitää tehdä. Rakennusteollisuuden yhteinen sopimus siitä, että alalle voi tulla kouluttautumaton ihminen mahdollistaa sen että alalle voi tulla halvemmalla hinnalla.  Mikäs siinä, että on sisääntulopalkka, josta on polku ylöspäin. Liputan tämän puolesta, kun se tulee heiltä itseltään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.