Pystyisikö pääministeri Antti Rinne laittamaan hanttiin ay-liikkeelle? Näin hallitustunnustelija vastaa

Pystyisikö pääministeri Antti Rinne laittamaan hanttiin ay-liikkeelle? 1:02
Antti Rinne puhuu Uutisextrassa ay-liikkeestä

Yksi suurista haasteista tulevalla vaalikaudella on työttömyysasteen nostaminen 72 prosentista 75 prosenttiin. Sdp:n puheenjohtajan ja hallitustunnustelijan Antti Rinteen mukaan ammattiyhdistysliike tarvitaan mukaan tavoitteen saavuttamiseen.

Työllisyysasteen nousukäyrän pitäisi säilyä plusmerkkisenä tulevallakin vaalikaudella, mutta miten? Palkansaajat vihasivat Juha Sipilän (kesk.) hallituksen kilpailukykysopimusta ja aktiivimallia, mutta helppoja keinoja työllisyysasteen parantamiseksi ei ole jäljellä.

– Olisitteko te sellainen pääministeri, joka pystyisi tekemään sellaisia toimia, jotka ovat ay-liikkeelle ikäviä, kysyi politiikan toimituksen esimies Jussi Kärki MTV:n Uutisextrassa.

Vastauksessaan hallitustunnustelija Antti Rinne ei halunnut asettaa vastakkain ihmisten työllistymistä ja ay-liikettä. Rinteen mukaan kyse on siitä, miten saadaan tuettua niitä ihmisiä, joiden on vaikea työllistyä.

– Siihen tarvitaan kaikkien yhteistyötä. Tarvitaan vallan paljon työnantajien ja palkansaajien yhteistyötä, jotta näiden ihmisten asia ratkaistaan, Rinne sanoi.

Rinne sanoi, ettei työllisyysasteen nostoon tarvita toimenpiteitä, jotka ovat ihmisille ikäviä.

– Esimerkiksi kun ihminen tienaa alle 15 000 euroa vuodessa, niin voidaan toteuttaa työtulotuki, jollaista sdp on esittänyt. Se on vähän niinkuin negatiivinen tulovero, jolla varmistetaan, että ihminen saa riittävästi käteen rahaa, vaikka tekisi pieniä pätkiä töitä tai hyvin pienipalkkaista työtä.

MTV Uutisextra esitetään MTV3-kanavalla lauantaina kello 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat