Linda Lampenius kertoo avoimesti lapsuutensa tragediasta – viulistin äiti söi ajoittain vahvoja lääkkeitä: "Luulin joka kerta, että äiti ei rakasta minua"

Linda Lampenius kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa lapsuudestaan.

Viulisti Linda Lampenius kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa äitinsä voineen aika ajoin huonosti. Muun muassa unettomuudesta kärsineelle äidille määrättiin lääkkeitä, jotka lamaannuttivat hänet. Linda Lampeniuksen äiti on näyttelijä Ulla Eklund.

– Äitini on periodeittain – ja jo ennen kuin synnyinkin – voinut huonosti, eikä hän pystynyt nukkumaan. Siihen aikaan annettiin ihan hirveät lääkkeet, Lampenius muistelee.

– Muistan lapsuudesta sen yhden lääkkeen. Inhosin sitä niin jumalattomasti, koska se lääke vei äitini totaalisesti muualle, pois mun luota. Luulin joka kerta, että äiti ei rakasta minua, Linda jatkaa.

Viulisti kertoo, että tänä päivänä kyseinen lääke luokitellaan huumeeksi.

– Se on tänä päivänä huumetta. Niitä ei saa ollenkaan, hän toteaa.

Lampeniuksen äiti sekä isä työskentelivät näyttelijöinä teatterissa, ja työviikot olivat kuusipäiväisiä.

 – Aina 10–15 oli harjoitukset ja sitten oli illalla näytökset maanantaista lauantaihin. Vain sunnuntai oli vapaa, hän kertoo.

– Hän hoiti teatterityötä, mutta kesät saattoivat olla aika pahoja, Linda jatkaa.

Lampenius kertoo kokemusten vaikuttavan häneen vieläkin.

– Sen takia minusta on tullut niin sellainen, että miun täytyy koko ajan olla läsnä mun lapsille ja sitte myös se, että minun täytyy näyttää hyvää esimerkkiä niille koko ajan

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja