Linda ja Mika alkoivat tapailla toisiaan tietämättä, että molemmat olivat hakeneet uudelle Ensitreffit alttarilla -kaudelle – näin uskomaton sattuma kävi ilmi

Linda ja Mika alkoivat tapailla toisiaan tietämättä, että molemmat olivat hakeneet uudelle Ensitreffit alttarilla -kaudelle – näin uskomaton sattuma kävi ilmi 3:23
Katso videolta Lindan ja Mikan haastattelu, jossa he kertovat, kuinka he saivat tietää, että ovat molemmat hakeneet Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan.

Kun Linda kertoi tapailukumppanilleen Mikalle hakeneensa Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan, ei hän ollut uskoa miehen vastausta.

Kun helsinkiläinen Linda, 27, ja tamperelainen Mika, 36, alkoivat viestitellä Tinderissä alkuvuonna 2023, ei kumpikaan todennäköisesti osannut aavistaa, millainen sattuma heidän tutustumiseensa ja siitä poikineeseen romanssiinsa liittyisi.

Sekä Linda että Mika olivat nimittäin molemmat hakeneet mukaan tulevalle Ensitreffit alttarilla -kaudelle, jonka kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.

Linda kertoo pitäneensä Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa kivana formaattina ja ajatelleensa jo aikaisempina vuosina, että hän voisi hakea mukaan ohjelmaan. Tulevalle kaudelle hakeminen oli hänen mukaansa "intuitiivinen veto".

– Yksi ystäväni laittoi viestiä, että haku ohjelmaan on auennut, ja ajattelin, että pitäisiköhän minun. Sitten yhtenä iltana päätin, että nyt repäisen. Aiemmin olin kuitenkin aina vähän jänistänyt, mutta totesin, että nyt on aika, hän muistelee.

Mika oli jo aikaisemmin puhunut ystävilleen hakevansa mukaan ohjelmaan, mikäli hän ei ole löytänyt vierelleen kumppania uuden Ensitreffit alttarilla -kauden osallistujahaun aukeamiseen mennessä. Tuolloin kaverit hieman naureskelivat, että näinköhän on. Mika kuitenkin osoitti olevansa sanansa mittainen mies ja laittoi hakemuksen vetämään.

– Aika nopeasti minuun otettiin yhteyttä ja haastattelut alkoivat, hän kertaa.

Helmikuussa Linda matkasi Tampereelle hoitamaan kummityttöään. Kummitytön katsellessa telkkaria Linda avasi puhelimestaan deittisovellus Tinderin ja alkoi selailla sen tarjontaa aikansa kuluksi. Vastaan tuli Mika, ja Linda pyyhkäisi miehen profiilin oikealle. Match.

Kaksikko alkoi viestitellä, ja lounastreffit sovittiin jo seuraavalle päivälle. Pariskunnalla synkkasi heti alusta alkaen loistavasti. Toisen seurassa oli helppoa olla ja jutella, ja esimerkiksi arvomaailmat, tulevaisuudensuunnitelmat sekä arjen rutiinit osuivat loksahtaen yksiin.

– Tuli tunne, että jos meillä vain kemiat kohtaavat, niin peruspilarit ovat aika kunnossa, Linda sanoo.

Tapaamisen jälkeen Mikan ystävä kysyi häneltä, millainen tyyppi Linda oli ja miten Ensitreffit alttarilla -hakemuksen kanssa nyt käy.

– Sanoin, että (Linda) oli kyllä sellainen, että jos sellaisen morsiamen saisi ohjelmasta, niin olisin kyllä todella iloinen, Mika muistelee.

Totuuden hetki

Linda ja Mika olivat kerenneet tavata joitakin kertoja, kun molemmat saivat Ensitreffit alttarilla -tuotannosta viestin, että on aika lopettaa muiden ihmisten tapaileminen ja poistaa puhelimesta mahdolliset deittiapplikaatiot prosessin etenemiseksi. Molempien oli myös tarkoitus mennä kirjoittamaan esisopimukset ohjelmaa varten.

Kaksikko oli sopinut samoihin aikoihin tapaamisen, jota ennen molemmat pohtivat tahoillaan, että mahdollisesti edessä siintävä tv-osallistuminen on viimeistään tässä vaiheessa pakko ottaa puheeksi. Mika ajatteli kertovansa asiasta Lindalle ja sanovansa, että on valmis jättäytymään ohjelmasta, mikäli Linda on hänestä oikeasti kiinnostunut. Linda ajatteli samoin Mikasta.

Linda ei kuitenkaan malttanut odottaa tapaamiseen saakka, vaan kertoi Mikalle tapaamista edeltävänä iltana viestitse, että on hakenut erääseen tv-ohjelmaan.

– Ilmoitin, että hei, ymmärrän ihan täysin tämän jutun, koska minä olen todennäköisesti hakenut samaan ohjelmaan. Samassa veneessä ollaan, Mika kertoo.

– Minä vielä varmistin, että onko kyse Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Sanoin Mikalle, että älä viitsi, et ole tosissasi, Linda nauraa.

Kun kävi ilmi, että molemmat olivat todellakin hakeneet samaan ohjelmaan, alkoivat Linda ja Mika käydä yhdessä läpi vastauksia, joita he olivat antaneet hakuvaiheessa heille esitettyihin kysymyksiin. Kävi ilmi, että he olivat vastanneet kysymyksiin yllättävän samalla tavalla. Kaksikko alkoi pohtia, olisivatko asiantuntijat voineet tehdä heistä parin.

– Ajattelimme, että ehkä he matchaavat meidät, jatketaan vain (prosessissa). Mutta sitten kävimme kaikki skenaariot läpi, että entä jos ei, entä jos käy näin tai noin, Linda kertaa.

Lopulta pari totesi, että on turvallisempi vaihtoehto jättäytyä pois Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta. Matchihan oli jo löytynyt ilman asiantuntijoiden apua ohjelman ulkopuolelta.

Nyt Linda ja Mika ovat viihtyneet joitain kuukausia yhdessä, ja vaikka pari vielä jatkaakin tutustumista, on kaikki mennyt tähän saakka toivotulla tavalla. Esimerkiksi yhteinen arki on rakentunut sellaiseksi, ettei parinsadan kilometrin välimatka haittaa, vaan kaksikko tapaa toisiaan viikoittain.

Kokevatko he siis, että Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta jättäytyminen oli oikea päätös?

– Kyllä, he hymyilevät.

Miten tuotannossa reagoitiin, kun Linda ja Mika ilmoittivat jättäytyvänsä prosessista? Katso yllä olevalta videolta!

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusi kausi myöhemmin syksyllä MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat