Liikennöitsijä puolustaa Kuopion turmakuskia ja tyrmää täysin törttöilyväitteet: "Ne ovat aivan älytön yllätys – nämä ovat kaikki huhuja"

Kuopiossa yöllä suuri nosto-operaatio – turmabussi ylös 1:25

Kuopion bussiturman linja-autoyhtiö luottaa edelleen käyttämäänsä freelancer-kuljettajaan, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Pentti Rytky.

Katso videolta, miten turmabussi nostettiin junaraiteilta!

Ilta-Sanomat ja Savon Sanomat ovat kertoneet aiemmin, että turmabussin kuljettaja oli menettänyt työtehtäviään raskaan kaasujalan ja hermostumisen vuoksi.

Kemin Liikenteen toimitusjohtaja Pentti Rytky kertoo MTV Uutisille, että tiedot tulivat yllätyksenä.

– Se on aivan selvää, että ne ovat yllätys. Aivan älytön yllätys.

"Nämä ovat kaikki huhuja"

Rytky sanoo luottavansa freelance-kuljettajan toimintaan, että hän ei ole ajanut ylinopeutta tai käyttäytynyt sopimattomasti Kemin Liikenteelle työskennellessä.

Hänen mukaansa yhtiön asiakkaat eivät ole antaneet palautetta kuljettajan ajotavasta tai toiminnasta.

– Nämä ovat kaikki huhuja eikä niihin kannata reagoida mitenkään, jos ei itse tiedä. Pitää tietenkin katsoa, onko asian oikein vai ei, hän viittaa Ilta-Sanomien ja Savon Sanomien uutisointiin.

Poliisi: "Tällaisia tietoja olen saanut"

Onnettomuuden tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Pekka Jäntti on tietoinen tapahtumista, mutta hän ei halua vielä kommentoida niitä tarkemmin, koska tutkinta on edelleen kesken.

– Tällaisia tietoja olen itsekin saanut, mutta en ota kantaa, onko tällaista tapahtunut.

– Jonkinlaista tietoa näyttää olevan, jota laitetaan kyselynä erilaisille alustoille.

Jäntti ei myöskään kommentoi kuljettajan lepoaikoja vedoten keskeneräiseen tutkintaan. Kuljettajan terveydentilatiedot puolestaan ovat salaisia.

– Viikon aikana ei ole tullut mitään uutta tietoa, mitä ei olisi aiemmin ollut tiedossa, vaitonainen tutkinnanjohtaja summaa.

Poliisi tutkii turmaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, neljänä törkeänä kuolemantuottamuksena ja 22 törkeänä vammantuottamuksena.

Lue myös:

    Uusimmat