IS ja SS: Kuopion turmabussin kuski menetti työkeikkoja jatkuvan ylinopeuden takia – retuutti mopoautokuskia, jonka kanssa oli kolaroida koulun pihassa

Kuopiossa yöllä suuri nosto-operaatio – turmabussi ylös 1:25

Kuopion turmabussin kokenut kuljettaja oli menettänyt viime vuosina työkeikkoja hermostumisensa sekä ylinopeuteen taipuvaisen kaasujalkansa takia, kertoo Ilta-Sanomat.

Video: Näin turmabussi nostettiin ylös

Neljä ihmistä kuoli ja yli 20 loukkaantui 25. elokuuta, kun 67-vuotiaan ylitorniolaismiehen ajama linja-auto syöksyi sillalta alas junaraiteelle. Ruotsista lähteneen bussin kyydissä oli eläkeläisten karaokeporukka, jonka määränpäänä oli kylpylähotelli Rauhalahti Kuopiossa.

Turma sattui vain muutama kilometri ennen matkakohdetta. Bussin kyydissä ollut Aimo Suomela pitää varmana, että kuljettaja sekoitti kaasun ja jarrun toisiinsa ennen sillalta syöksymistä.

– Muistan tänäkin päivänä, kuinka rajusti bussi kaarsi ja samanaikaisesti vauhti vain kiihtyi, Suomela kertoo Ilta-Sanomille.

IS:n mukaan kuljettaja ei ollut Kemin Liikenteen vakituinen työntekijä, vaan hän teki yrityksensä kautta keikkoja useille liikennöitsijöille.

IS kertoo, että mies on menettänyt ajokäytöksensä vuoksi töitä parin viime vuoden aikana. Matkustajat olivat moittineet miestä jatkuvasta ylinopeudesta ja liian korkeasta tilannenopeudesta. Kuljettaja oli IS:n mukaan kolhinut myös muita autoja.

Savon Sanomat kertoi, että miehen koululaiskyydit Ylitorniossa päättyivät maaliskuussa, kun hän oli törmätä ajamallaan bussilla mopoautokuskiin koulun pihassa. Lehden mukaan kuski huusi mopoautoilijalle ja repi nuoren mopoautostaan ulos niin, että nuori sai ruhjeita.

"Ei meillä ole hoppu mihinkään"

Myös Kuopion turmabussin matkustajat valittivat miehen vauhdista ennen kohtalokasta ulosajoa.

– Kuljettaja ajoi niin kovaa, että hänen takanaan ollut rouva sanoi kuljettajalle pariinkin otteeseen, ettei meillä ole hoppu mihinkään. Hän sanoi, että vähemmälläkin vauhdilla ollaan perillä ajoissa, Aimo Suomela kertoi IS:lle.

Poliisi tutkii turmaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, neljänä törkeänä kuolemantuottamuksena ja 22 törkeänä vammantuottamuksena.

Lue myös:

    Uusimmat