Mainos

Poliisilla uusi silminnäkijähavainto Raaseporin turmasta – kuljettajaa ei vieläkään kuultu

Raaseporin tasoristeysturman poliisitutkinta on edennyt viime päivinä hitaasti. Poliisissa odotellaan nyt onnettomuudessa vakavasti loukkaantuneiden varusmiesten toipumista.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrottiin perjantaina, että onnettomuudessa loukkaantuneita on Helsingin Töölön sairaalassa hoidettavana vielä kolme.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että yksi heistä on turma-auton kuljettaja.

Miestä ei ole päästy vielä kuulemaan, sillä hänen vammansa ovat vakavat.

– Tarkempaa en osaa loukkaantuneiden tilasta kertoa, kun lääkärit eivät ole kertoneet vammojen laadusta meillekään. Tiedän vain sen, mitä lehdistä olen lukenut, eli että edistymistä on kaikissa havaittu ja että tila on vakaa, Kantola sanoo.

0:40

Autoilija todisti törmäyksen lähietäisyydeltä

Tähän mennessä poliisi on kuullut muun muassa yhtä turma-auton kyydissä ollutta, lievästi loukkaantunutta varusmiestä sekä todistajaa, joka ajoi autolla onnettomuuspaikan ohi juuri onnettomuushetkellä.

– Juna oli mennyt ohitse ja sitten oli rysähtänyt. Autoilija oli tiellä 25, joka kulkee siinä vieressä, noin 20 metrin päästä radasta. Siitä oli nähnyt hyvin onnettomuuspaikalle.

Kantolan mukaan silminnäkijähavainnosta ei ole kuitenkaan saatu varsinaisesti mitään uutta tietoa onnettomuuteen liittyen.

– Se lähinnä vahvisti tämähetkistä käsitystä tapahtumista.

Neljä kuoli, kun juna törmäsi puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon vartoimattomassa tasoristeyksessä Raaseporissa noin viikko sitten. Kolme menehtyneistä oli varusmiehiä ja yksi Karjaalta Hankoon matkalla olleen junan matkustaja.

Pian onnettomuuden jälkeen junan matkustajan kerrottiin kuolleen sairaskohtaukseen. Kantolan mukaan poliisi odottaa nyt oikeuslääkäriltä lausuntoa siitä, onko onnettomuudella syy-yhteys henkilön kuolemaan.

4:54

Rikosepäilyt kuumentavat tunteita

Kun oikeuslääkärin lausunto saadaan, varmistuu myös Kantolan mukaan se, epäilläänkö turma-auton kuljettajaa kolmesta vai neljästä kuolemantuottamuksesta. Kuolemantuottamusten lisäksi kuljettajaa epäillään vammantuottamuksista ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kantolan mukaan se, että myös onnettomuuden uhriksi joutunutta kuljettajaa epäillään rikoksista on herättänyt runsaasti tunteita. Hän kertoo saaneensa palautetta, jossa poliisin toimintaa on arvioitu tahdittomaksi.

– Tahtoisin selventää sen, että poliisi ei syytä ketään rikoksista, vaan puhumme pelkistä epäilyistä. Meidän tehtävämme on yrittää saada selville, mitä on tapahtunut ja jättää syyttäjän päätettäväksi, millä nimikkeellä epäiltyjä syytetään, hän sanoo.

– Poliisi ei kenenkään syyllisyyttä ratkaise, vaan tuomioistuin.

On tavallista, että liikenneonnettomuuden uhriksi joutunutta epäillään rikoksesta tai useammasta.

Näin on usein myös silloinkin, kun epäillyn teoista ei ole aiheutunut konkreettista vaaraa ulkopuolisille. Esimerkiksi liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkit täyttyvät jo pelkästään siitä, että kuljettajan liikennekäyttäytyminen on saattanut voida aiheuttaa vaaraa muille tienkäyttäjille. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja