Mainos

Liikennevirasto: Vian syystä ei tarkkaa tietoa, ulkopuolinen hyökkäys epätodennäköinen

Vielä ei ole varmaa tietoa siitä, mistä Liikenneviraston tietojärjestelmävika johtui, kertoo osastonjohtaja Petri Rönneikkö Liikennevirastosta.

Ensitietojen perusteella on hänen mukaansa kuitenkin epätodennäköistä, että kyseessä olisi jonkinlainen hyökkäys. Rönneikön mukaan nykyaikana sitä ei kuitenkaan voida sulkea pois, ja myös tähän on varauduttu. Tietojärjestelmän toimittaja selvittää asiaa parhaillaan.

– Tietojärjestelmissä on monia osa-alueita aina tietoliikenteestä itse fyysisiin järjestelmiin ja niihin liittyviin komponentteihin, joihin tämä ongelma voi rajautua. Tässä vaiheessa meillä ei ole mitään selkeää kuvaa siitä, mikä osa-alue on pettänyt, mutta jokin on tietysti mennyt pieleen. Se on aivan selvä, Rönneikkö sanoo.

Junaliikenne ajautui tänään ongelmiin, koska aikataulutietoja liikenteenohjaukselle ja junien kuljettajille toimittava järjestelmä kaatui. Lisäksi kahteen varajärjestelmään ei saatu yhteyttä.

Vika uhkasi halvaannuttaa koko junaliikenteen.

– Tällä hetkellä Liikennevirasto keskittyy täysimääräisesti liikenteen palauttamiseen ja siihen, että saadaan junaliikenne sujuvasti sujumaan, Rönneikkö sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.