Mainos

Tänä perjantaina ei ole luvassa mikä tahansa ruuhka – näihin ajankohtiin joulun meno- ja paluuliikenne osuvat

Joulun menoliikenne on vilkkaimmillaan perjantaina iltapäivällä ja lauantaina aamupäivällä, arvioi Liikennevirasto. Liikennettä odotetaan olevan runsaasti varsinkin perjantaina puolenpäivän ja iltakuuden välillä. Myös lauantaina aamupäivällä liikennettä on tavallista viikonloppua enemmän.

Pahoja ruuhkia ei ole luvassa, mutta esimerkiksi Helsingin ulosmenoteillä liikenne voi paikoitellen jonoutua.

– Joululiikenteen vilkkaimpina tunteina nopeudet saattavat laskea esimerkiksi Helsingistä pois johtavilla teillä Tampereen, Lahden, Porvoon ja Turun suuntaan. Mitään läheskään juhannusruuhkan kaltaista ei ole kuitenkaan luvassa, mikäli keli on hyvä ja onnettomuuksia ei satu, kertoo Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma tiedotteessa.

Joulun paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, mutta eniten liikennettä arvioidaan olevan tapaninpäivänä puolenpäivän ja iltaseitsemän välillä. Vilkkaimmat tiet ovat valtatiet 3 ja 4 Helsinkiin päin.

– Monet pitävät joulun välipäivät lomana, eivätkä lähde samaan aikaan liikenteeseen. Tästä syystä joulun paluuliikenteessä on todennäköisesti rauhallisempaa kuin menoliikenteessä, Luoma sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.