Mainos

HSL lupaa alueelleen lisäliikennettä veturinkuljettajien mielenilmauksen ajaksi

Bussit ja taksit tulevat hätiin, kun Veturimiesten liitto aikoo järjestää alkuviikosta junaliikenteen pysäyttävän työnseisauksen.

Läheskään kaikkia junavuoroja ei saada näillä kulkuvälineillä korvattua, mutta kaikkein ongelmallisimmille reiteille ne tuovat helpotusta.

Työnseisauksen on määrä alkaa maanantaina kello 18, ja kaikki sen jälkeen lähtevät vuorot Venäjän-junia lukuun ottamatta peruuntuvat. Veturinkuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Veturimiesten liiton puheenjohtaja Tero Palomäki kertoo, että mielenilmaus näyttäisi toteutuvan, sillä hallituksen puolelta ei ole oltu liittoon yhteydessä. Mielenilmaus on vastalause päätökselle avata rautateiden henkilöliikenne kilpailulle.

Bussiyhtiöistä sekä Onnibus että Pohjolan Liikenne ovat varautuneet lisäämään vuoroja, joilla paikataan kaukojunaliikennettä.

– Aina se on niin, että jos meidän bussit meinaavat täyttyä, lisäämme kapasiteettia. Näin tehdään myös tiistaina, mikäli vuorot tulevat täyteen. On jo ollut näkyvissä, että ihmiset ovat lähteneet varaamaan etukäteen, Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo.

Tiistai on normaalisti Onnibusilla viikon hiljaisin päivä, joten tyhjiä penkkejä on tarjolla enemmän.

Myös Pohjolan Liikenne on valmis lisäämään jonkin verran vuoroja vilkkaimmilla reiteillään Turun ja Helsingin sekä Helsingin ja Kuopion välillä.

– Pyritään varautumaan lisäkysyntään niillä resursseilla, mitä meillä on, Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko sanoo.

Lentoyhtiöiden mukaan junaseisaus ei ole näkynyt kotimaan lentojen kysynnässä. Finnairin ja Norwegianin tiistain lennoille Helsingin ja Oulun sekä Rovaniemen välille on vielä hyvin tilaa.

HSL raapi kasaan 11 bussia 

Ehkä pahiten seisauksesta kärsii pääkaupunkiseudun työmatkaliikenne, jossa lähijunia käyttää päivittäin noin 200 000 matkustajaa. Helsingin Seudun Liikenne (HSL) pystyy korvaamaan vain pienen osan junavuoroista bussivuoroja lisäämällä.

– Hyvin pienestä määrästä puhutaan, mutta ne yritetään sitten sijoittaa hankalimpiin paikkoihin. Ei niitä autoja ja kuljettajia vain ole enempää, HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas kertoi päivällä.

HSL kertoi myöhemmin, että liikenteeseen saadaan 11 bussia lisää. Ne ajavat Hakaniemestä lentoasemalle ja Keravalle sekä Rautatientorilta Tikkurilaan.

Satoja takseja lisää 

Myös pääkaupunkiseudulla toimivat taksiyhtiöt ovat reagoineet lähestyvään mielenilmaukseen. Tilausvälitysyhtiöt uskovat saavansa tiistaina ajoon koko kalustonsa.

Taksi Helsingillä takseja on reilut 1 300 ja Lähitaksilla noin 1 250.

– Totta kai tämä vaikuttaa taksien kysyntään. Yritetään saada koko kalusto liikkeelle, Lähitaksin toimitusjohtaja Juha Pentikäinen sanoo.

Näillä näkymin tiistaina liikenteessä on satoja takseja normaalia enemmän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.