Mainos

Liikennesakkoja enemmän kuin koskaan

Liikennevalvonnan tehostaminen toi viime vuonna ilmi ennätysmäärän pieniä ylinopeuksia. Syynä on kameravalvonnan lisääntyminen.

Liikennerikkomusten määrä kasvoi viime vuonna 19 prosenttia. Niiden määrä lisääntyi jo toisena vuonna peräkkäin. Vuodesta 2007 nousua on jopa 57 prosenttia.

- Sakkoja on annettu enemmän kuin koskaan. Suurin osa niistä on perustunut tehostettuun automaattivalvontaan. Lokakuusta asti poliisi on antanut lisäksi noin 100.000 huomautusta pienemmistä ylinopeuksista. Tuolloin puuttumiskynnys ylinopeuksiin yhdenmukaistettiin koko massa, poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

Liikennerikkomusten määrä on noin 41 prosenttia kaikesta poliisin tietoon tulevasta rikollisuudesta. Sen sijaan liikennerikosten määrät ovat laskeneet edellisestä vuodesta lähes seitsemän prosenttia.

Poliisi julkisti tiistaina tilastotietoa vuodesta 2009.

Huumeiden määrä kasvussa

Poliisin haltuun päätyneiden huumausaineiden määrät lisääntyivät kaikkialla Suomessa. Kasvua on ollut alueesta riippuen kymmenestä noin kolmeenkymmeneen prosenttiin. Poliisin tietoon tulleiden huumausainerikosten määrä lisääntyi 12 prosentilla. Erityisesti huumausaineiden käyttörikokset ovat lisääntyneet.

Muiden rikoslakirikosten määrät laskivat. Rikoslakirikosten määrä ilman liikennerikoksia väheni 1,5 prosenttia ja omaisuusrikokset vähenivät noin prosentilla. Yli neljäsosa (28 %) poliisin tietoon tulleista rikoksista oli omaisuusrikoksia.

Henkeen ja terveyteen kohdistuneiden sekä pahoinpitelyrikosten määrä väheni noin kuusi prosenttia. Perheväkivaltatehtävät sen sijaan ovat lisääntyneet noin viisi prosenttia.

- Yleinen väkivaltarikosten määrän vähentyminen on merkittävä poliisin tavoitteiden mukainen muutos, Mikko Paatero toteaa.

Selvitysprosentit paranivat, tutkinta-ajat pitenivät

Rikosten selvitysprosentit ovat parantuneet. Alustavien tietojen mukaan kahdeksan kymmenestä (79,7 %) kaikista poliisin tietoon tulleista rikoksista selviää. Parannusta edellisvuoteen oli 1,6 prosenttiyksikköä.

Henkirikoksista selvisi 89 prosenttia, pahoinpitelyrikoksista 79,8 prosenttia ja omaisuusrikoksista 39 prosenttia.

Rikosten tutkinta-ajat pitenivät hieman. Rikoslakirikosten keskimääräinen tutkinta-aika ilman liikennerikoksia oli 86 vuorokautta. Nousua edellisvuoteen on seitsemän vuorokautta.

Tehtävämäärät ja toimintavalmiusaika säilyivät

Poliisin tehtävämäärät pysyivät kokonaisuudessaan edellisvuoden tasolla.

Paikalliset muutokset johtuvat suureksi osaksi hätäkeskusjärjestelmään tehtyjen tilastointitapojen muutoksista.

Toimintavalmiusajat ovat pysyneet entisellä tasolla. Kiireellisissä asioissa se oli koko maassa keskimäärin hieman yli 14 minuuttia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.