Liikenneministeri Harakka: Varmistamme joukkoliikenteen turvallisuuden – "Olemme valmiit lainsäädäntötoimiin, joilla rajoitetaan istuinpaikkoja tai matkustajamääriä"

Joukkoliikenne ja taksit ovat menettäneet lähes kaikki matkustajat 1:54
Korona iski joukkoliikenteeseen – tältä tilanne näytti huhtikuussa.

Liikenneministeriö on valmis rajaamaan lailla joukkoliikenteen matkustajamääriä tai edellyttämään turvavälejä, kirjoittaa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) blogissaan.

Koronarajoituksia on alettu pikku hiljaa purkaa, ja esimerkiksi bussien, junien ja raitiovaunujen matkustajamäärät ovat kasvamaan päin.

Helsingin Seudun Liikenteen eilen julkaiseman kyselyn perusteella osa suomalaisista on huolissaan joukkoliikenteen turvallisuudesta.

Ministeri Harakka vakuuttaa blogikirjoituksessaan, että turvallisuudesta tullaan huolehtimaan.

– Me olemme avoimia kaikille keinoille, jotka auttavat lisäämään luottamusta joukkoliikenteeseen. Ilman joukkoliikennettä Suomi pysähtyy. Olemme sopineet yhdessä, että me emme salli koronan sitä tehdä, Harakka kirjoittaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö työskentelee Harakan mukaan tällä hetkellä yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa.

– Tarvittaessa olemme valmiit myös lainsäädäntötoimiin, joilla esimerkiksi rajoitetaan istuinpaikkoja tai matkustajamääriä, tai velvoitetaan riittäviin turvaetäisyyksiin, Harakka toteaa.

– Tämä kriisi on opettanut, että kaikki kivet on nyt käännettävä ja ministeriöiden yhteistyölle on yhä suurempi tarve, Harakka lisää.


Lue myös:

    Uusimmat