Kansa kirmaa ravintoloihin, pääministeri Marin kehottaa malttiin – keväällä nähtyjen rajoitustoimien uusimista "pitää välttää viimeiseen asti"

MTV Säätytalolla – näin pääministeri Marin kommentoi al-Holia ja Hetemäen raporttia 9:33
Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi al-Holia ja Hetemäen raporttia.

Suomen pääministeri Sanna Marin antoi ensimmäisen haastattelunsa sairaslomansa jälkeen MTV Uutisille ja Ylelle. Marin kertoo, ettei tämänkeväisen kaltaista lockdown-tilaa eli laajoja, koko yhteiskunnan kattavia, rajoitustoimia tulisi enää käyttää.

– Kaikin keinoin pitää pystyä varmistamaan, että mahdollisimman pitkälle pääsisimme testaa, jäljitä, eristä, hoida -strategialla ja sitten hallitusti ottaisimme rajoitustoimenpiteitä tarvittaessa käyttöön, mutta tavoitteena pitää olla se, ettei laajoihin rajoitustoimiin tässä mittakaavassa enää tarvitsisi lähteä, Marin kertoo MTV Uutisille.

– Tällaista yhteiskunnan kokonaissulkua, jonka olemme tänä keväänä nähneet ja joutuneet tekemään, sitä pitää välttää viimeiseen asti, Marin linjaa. 

"Emme ole turvallisilla vesillä"

Marin otti myös kantaa ulkomaanmatkailuun ja yleisötapahtumiin. Hänen mukaansa rajakysymykseen palataan jo tällä viikolla. Puolestaan yli 500 hengen yleisötapahtumia käsitellään kesäkuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Tänään laajoja rajoitustoimenpiteitä on höllennetty: muun muassa ravintolat ja anniskeluravintolat saavat olla jälleen auki tietyin rajoituksin. Marin kuitenkin muistuttaa, ettei kriisi ole ohitse.

– Meillä on vielä paljon asioita pöydällä, eikä kriisi ole suinkaan ohitse. Tilanne on yhä vakava ja kehotan myös ihmisiä harkintaan ja malttiin omassa arkielämässään. Tänään on avautunut monet niistä rajoituksista, jotka ovat olleet aikaisemmin voimassa. toki vielä erityisturvallisuus huomioin ja järjestelyin, mutta kyllä nyt tarvitaan ihmisten omaa harkintaa ja kykyä toimia vastuullisesti. Emme vielä ole turvallisilla vesillä, Marin toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat