Marin lupasi hallitukselta parempaa viestintää ja alueille uusia koronasuosituksia nopeampaa toimintaa varten: "Alueita ei syyllistetä, toimiin on syytä ryhtyä"

6:58
Näin pääministeri kommentoi tuoreinta maskikohua MTV:n Uutisextrassa lauantaina 10.10.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla siitä, että hallitus on ensi viikolla antamassa suosituksia alueille koronakriisin hoitoon. Vielä ei yksilöity sitä, minkälaisia suosituksia on tulossa.

Suositukset voivat liittyä esimerkiksi kokoontumisrajoituksiin, maskin käyttöön, vierailuihin hoitolaitoksissa tai eri liikkeiden aukioloaikoihin erilaisissa tautitilanteissa. Hallituksen tarkoituksena on varmistaa, että aluehallintoviranomaiset pystyvät toimimaan mahdollisesti nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

– Monilla paikkakunnilla, kuten Kuhmossa, Mikkelissä ja nyt Vaasassa, on pystytty toimimaan nopeasti. Minulle on kuitenkin jäänyt käsitys, ettei eri alueilla ole nähty sitä, että tilanne voi nopeasti muuttua. Toimiin on syytä ryhtyä. En halua kritisoida alueita. Tai nostaa yhtäkään niistä tikun nokkaan, Marin puhui.

– Suosituksista keskustellaan, jotta alueilla uskalletaan tarttua toimeen. Alueita ei syyllistetä, pääministeri lisäsi.

Marin myönsi sen, että viestintää on parannettava.

– Viestinnässä on syytä olla selkeä ja siihen kiinnitetään huomiota. Ei voi olla niin, etteivät suomalaiset tiedä, mitkä ovat suositukset, Marin sanoi.

Ensi huhtikuun kuntavaalien ajankohta pitää pääministerin mukaan näillä näkymin. Marinin mukaan oikeusministeriössä valmistellaan toimenpiteitä, jotka lisäävät terveysturvallista äänestämistä. Näitä toimenpiteitä voivat olla ennakkoäänestysajan pidentäminen ja äänestyspaikkojen lisääminen.

Kuntavaalien äänestyspäivä on ainakin toistaiseksi 18. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja