Lihottaako aamiaisesi huomaamatta? Varo näitä mokia

Lihottaako terveellinen aamiaisesi sinua huomaamatta? Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin.

Et välttämättä syö aamuisin rasvaisia donitseja tai kasapäin vaahterasiirapilla uitettuja pannukakkuja, mutta saatat silti syödä huomaamatta epäterveellisesti. Aamiaispöydästäsi saattaa löytyä esimerkiksi smoothieita, kaurapuuroa tai kotitekoisia leipomuksia, jotka voivat paljastua lähemmässä tarkastelussa kaikeksi muuksi kuin terveellisiksi.

1. Terveelliset kaloripommit

Avokadot ja pähkinät sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja, mutta niitä ei kannata ahmia kilokaupalla. Aamiaisen kilokalorimäärät räjähtävät helposti käsiin, jos lisäät terveelliseen aamiaisjogurttiisi viisi kourallista pähkinöitä tai valmistat jättimäisen smoothien avokadoista. Avokadoa ja pähkinöitä ei missään nimessä kannata vältellä, mutta ole tarkkana annoskokojen kanssa. Kevennä smoothieita lisäämällä joukkoon maidon sijaan vettä.

2. Annoskoot syyniin

Ahmitko aamiaisen aina kiireessä? Tällöin annoskoot kasvavat helposti liian suuriksi, kun et kiinnitä huomiota murokulhon kokoon ja ahmit ruokasi ennen kuin tajuat olevasi täynnä. Pidä siis mittakuppeja aamiaispöytäsi lähellä. Näin vältät sortumisen jättimäisiin annoksiin.

3. Yksi terveellinen ainesosa ei tee koko ateriasta terveellistä

Vaikka aamiaismuffinssisi olisikin täysjyvästä ja pellavansiemenistä leivottu, se ei vielä tee leivonnaisesta terveellistä. Älä sorru ajattelemaan, että yksi terveellinen ainesosa tekisi rasvaisesta sokeripommista yhtään sen terveellisemmän. Suosi aamiaispöydässä proteiini- ja kuitupitoisia ruokia, jotka pitävät sinut kylläisenä pidempään.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat