Lievistä flunssan oireista kärsinyt hoitaja jatkoi töitään australialaisessa vanhainkodissa, on nyt "äärimmäisen häpeissään" – yhdeksän ihmistä sairastui koronavirukseen

1:17
Videolla kerrotaan, mitä koronavirus tekee oireettoman potilaan keuhkoille.

Australiassa hoivakodin työntekijä oli mennyt töihin lievistä flunssan oireista huolimatta. Myöhemmin naisella sekä useammalla muulla työntekijällä ja asukkaalla todettiin koronavirus. Aiheesta uutisoi muun muassa 7 News -sivusto.

Sydneyssä sijaitsevan Anglicare Newmarch House -vanhainkodin työntekijä oli töissä kuutena päivänä samalla, kun hänellä oli lieviä hengitystieinfektion oireita. Etenkin hänen kurkkunsa oli kipeä.

Viisi työntekijää ja neljä asukasta sairastui

Hoitajalla todettiin lauantaina koronavirus. Viisi muuta työntekijää ja neljä asukasta saivat myös koronaviruksen. Vanhainkodissa on 40 työntekijää ja 100 asukasta. Asukkaiden keski-ikä on 85 vuotta.

– Tämä henkilö on äärimmäisen häpeissään, totesi lääkäri ja terveysviranominen Kerry Chant.

– Ihmisten pitäisi muistaa, että koronaviruksen oireet voivat olla äärimmäisen lieviä ja ydinpointti on se, että ”älä mene töihin”.

Chant toivoo ihmisten tottelevan ohjeistusta etenkin, jos työ liittyy ikääntyneiden ihmisten hoitoon. Silloin pitäisi olla hyvin tarkkana omassa voinnissa tapahtuvien pienienkin muutosten kanssa.

Viimeisen työvuoron aikana oireeton

Naisen oireet olivat olleet todella lieviä. Anglicare-vanhainkotien johtaja Grant Millard kertoi keskiviikkona paikallisille medioille, että hoitajalla ei ollut minkäänlaisia oireita viimeisen vuoronsa aikana. Yksikön johtaja oli tavannut hoitajan tuona aikana.

Hoivakodin asukkaat passitettiin eristyksiin huoneisiinsa. Kaikkia hoivakodin työntekijöitä on ohjeistettu pitämään yllä suojavarusteita. Yksikköön palkattiin myös työntekijöitä, jotka ovat erikoistuneet työskentelemään koronaviruspotilaiden kanssa.

Poliisi aikoo käydä vanhainkodissa katsomassa tilannetta, jotta toiminta olisi läpinäkyvää. 

Nainen tuskin toimi näin tahallaan

Uuden Etelä-Walesin poliisipäällikkö Mick Fuller ei usko, että nainen olisi tahallaan halunnut levittää koronavirusta. Jos kyseessä olisi ollut välinpitämätön käytös Anglicaren osalta, siitä olisi raportoitu.

– Minulle tarjotun informaation perusteella näyttäisi siltä, että tässä ei ole mitään pahanilkisyyttä.

Nainen oli tehnyt kaksi vuoroa myös Greystanes Disability Services -keskuksessa. Sielläkin asukkaat asetettiin karanteeniin ja useampi työntekijä joutui eristyksiin kotiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja