Amerikkalainen vanhus parani koronasta samalla viikolla, kun täytti 104 vuotta – kertoo niukkasanaisesti olostaan nyt

3:11
Myös nuoret voivat sairastua koronavirustautiin. Videolla 26-vuotias amerikkalaisnainen kertoo karmeasta koronakokemuksestaan.

Yhdysvaltalaismiehellä oli tällä viikolla syytä juhlia, sillä hän paitsi selätti covid-19-taudin, myös täytti huikeat 104 vuotta. Iloisista uutista kertoo muiden muassa KATU 2 -uutissivusto.

Oregonilaisessa vanhaiskodissa riehuneesta koronaviruksesta selvinnyt William Lapschies sairastui iäkkäille vaarallisena pidettyyn tautiin maaliskuun alussa.

Aluksi William oli hyvin sairas. Koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti vain paheni pahenemistaan. Perhe epäili, ettei vanhus selviäisi hengissä.

Perhe kertoo, että Williamia hoidettiin muun muassa malarialääkkeenä tunnetulla hydroksiklorokiinlla, josta on toivottu apua koronapotilaiden auttamiseen. Nyt vanhan miehen kunto on parantunut merkittävästi ja paranee päivä päivältä enemmän. 

Williamin kunto koheni sopivasti tämän 104-vuotissyntymäpäiväksi. Hän luonnehtii KATU:n haastattelussa oloaan seuraavasti:

– Melko hyvä. Minä selvisin siitä.

Suuria juhlia ei kuitenkaan ole tiedossa kokoontumisrajoitusten vuoksi. Sukulaiset yllättivät sinnikkään päivänsankarin tämän syntymäpäivänä seisomalla miehen kodin edessä ilmapalloin ja onnittelukyltein varustautuneena, kertoo Newsweek.

Perhe kannustaa sairastuneita taistelemaan

William. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Perhe toivoo, että Williamin parantuminen antaa toivoa muille koronatartunnan saaneille. 

– Jos Bill voi selvitä tästä 104-vuotiaana, kuka tahansa voi, Williamin vävypoika Jim Brown sanoo KATU:lle.

William on onnekas. Ainakin viidellätoista vanhainkodin asukkaalla todettiin maaliskuussa koronavirustartunta. Kaksi heistä on kuollut.

William ei siltikään ole ensimmäinen koronavirustaudista selvinnyt satavuotias. Maaliskuun puolivälissä uutisoitiin 103-vuotiaasta kiinalaisnaisesta, joka parani covid-19-taudista. Tätä ennen myös 101-vuotias oli selättänyt iäkkäille hengenvaarallisena pidetyn taudin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: KATU 2, Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja