Paljastava keskustelu Mercedes-tallin kulisseista julki: Näin Lewis Hamiltonin lähtöhalut kytivät pinnan alla

Lewis Hamiltonin ja Toto Wolffin välinen keskustelu Netflix-dokumenttisarja Drive To Surviven uudella tuotantokaudella paljastaa pinnan alla kyteneen tilanteen. Hamilton ei ollut lainkaan tyytyväinen Mercedeksen hampaattomuuteen viime kauden F1-mestaruustaistossa.

Koko F1-maailman alkavan kauden alla ensi vuonna voimaan astuvalla Ferrari-sopimuksellaan yllättäneen Lewis Hamiltonin lähtöhalut kytivät kulisseissa jo pidemmän aikaa. Asia paljastuu mielenkiintoisella tavalla Netflix-sarja Drive To Surviven uudella tuotantokaudella, jossa näytetään keskustelu Hamiltonin ja Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin välillä.

Nyt muun muassa Sky Sportsin esille nostamassa kulissimateriaalissa Wolff ja Hamilton puhuivat avoimin kortein Mercedeksen suorituskyvyn puutteesta Red Bullin dominoimassa MM-sarjassa. Itävaltalainen tallipomo pyrki kommenteillaan puhaltamaan liekkiä Hamiltonin jatkohaluihin Mersulla.

– Kun näkee, millaisen askeleen Aston Martin teki viime talvena, minusta se on osoitus siitä, että oikealla auton konseptilla, aeropaketilla ja tasapainolla, voi voittaa maailmanmestaruuden, Wolff esitti.

– En kuitenkaan halua odottaa vuoteen 2026, kun saamme uudet moottorisäännöt.

Hamilton vastasi Wolffin pohdintoihin skeptisesti.

– En halua minäkään. Sinä voit olla täällä vielä seuraavat 20 tai 30 vuotta, minä en, Hamilton latasi.

– Kuka niin sanoo? Wolff kysyi.

– Nämä ovat kallisarvoisia vuosia minulle. En tiedä, Hamilton vastasi.

Tänä vuonna 39 vuotta täyttäneen Hamiltonin epäilyksiä lieventääkseen Wolff vetosi britin valtavaan vaikutukseen Mercedeksellä.

– Lewis, olet paljon enemmän kuin vain kilpa-autoilija, paljon enemmän kuin seitsemänkertainen maailmanmestari. Olet yksi ihmisistä, jotka johdattavat tätä tallia eteenpäin.

Hamilton allekirjoitti elokuussa 2023 Mercedeksen kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen, jonka jälkimmäinen vuosi oli ehdollinen. Muutamia kuukausia myöhemmin Hamilton pudotti uutispommin ja sopi Ferrarin kanssa kaudesta 2025 alkavasta yhteistyöstä.

F1-kauden avaustestipäivästä ei kannata vetää vielä liikaa johtopäätöksiä, mutta George Russellin keskiviikon puhde ei välttämättä lupaa hyvää myöskään nyt alkavasta kaudesta Mercedeksellä. Hamiltonin tallikaveri hävisi yhdellä ratakierroksella Red Bullin Max Verstappenille peräti 2,765 sekuntia.

Lue myös:

    Uusimmat