Liekit olivat tappaa kaksi pikkulasta autoon Kuopiossa, isä ryntäsi apuun viime hetkillä – Yle: Järkyttävän palon syttymissyy selvisi, kuvat paljastavat tuhon karmeuden

Kuopion autopalo alkoi tablettitietokoneesta 0:52
Video: Aluksi tulipalon luultiin saaneen alkunsa tablettitietokoneesta – katso järkyttävät kuvat palaneista autoista

Lokakuinen aamu Kuopiossa oli päättyä tragediaan. Prisman parkkipaikalla tapahtui lokakuun 9. päivänä autopalo, jonka seurauksena kolme- ja viisivuotiaat lapset kiidätettiin sairaalaan.

Tilanne sai alkunsa, kun lasten isä asioi kaupassa pienemmän lapsen kanssa. Kaksin autoon jääneet sisarukset jäivät loukkuun palavaan autoon, kun liekit riehaantuivat.

Alun perin syttymissyyksi epäiltiin oikosulkuun mennyttä tablettitietokonetta, mutta nyt on varmistunut, että syttymissyyksi epäillään takkasytytintä, kertoo Yle.

Vanhin lapsi oli ilmeisesti leikkinyt takkasytyttimellä sillä seurauksella, että takapenkki syttyi palamaan.

– Näiden tietojen valossa on todennäköisempää, että palo on lähtenyt sytyttimen käsittelystä kuin tablettitietokoneesta, Itä-Suomen poliisilaitoksen viestintäasiantuntija Arto Tynkkynen kertoo Ylelle.

Yllä olevalta videolta voit katsoa karmeita kuvia tulipalon tuhoamista autoista.

Isä huomasi palon viime hetkillä

Kaupasta palattuaan isä huomasi auton olevan liekeissä. Hän sai pelastettua lapset viime hetkillä, sillä auto tuhoutui pahasti. Lapset ehtivät kuitenkin saada sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja tuli levisi myös viereiseen henkilöautoon.

Poliisi ei epäile isää rikoksesta. Tapauksen tutkinta on nyt lopetettu.

Ensimmäisenä syttymissyyn varmistumisesta kertoi Savon Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat