Äiti laittoi lapsensa istumaan sähkö-Volkkarin takapenkille ja irrotti auton laturista – sitten näkyi savua ja kaikille tuli kiire

Näin sammutetaan palava sähköauto 2:26
Itävaltalainen vapaapalokunta joutui tavallista haastavamman tehtävän eteen, kun sähköauto oli syttynyt onnettomuuden jälkeen palamaan. Juttuun liittyvän videon löydät artikkelin lopusta.

Kukaan ei loukkaantunut rajussa palossa, mutta yksi sähköauto tuhoutui totaalisesti ja toinen kärsi vaurioita.

Jutun perästä löytyvällä videolla Volkswagenin ID.3-sähköauto roihuaa isolla liekillä. Video on kuvattu Hollannin Groningenissa viime lauantaina.

Paikallisen Meter Nieuws -sivuston mukaan palo sai alkunsa hetki sen jälkeen, kun kuljettaja oli irrottanut auton latauskaapelin ja laittanut 3-vuotiaan lapsensa istumaan takapenkille. Hän havaitsi auton savuavan oltuaan lähdössä liikkeelle.

Äiti ja lapsi poistuivat autosta nopeasti ja selvisivät tilanteesta vahingoittumattomina, mutta pian täyteen roihuun syttynyt auto tuhoutui täysin.

Liekit nielivät Volkkarin todella nopeasti, eikä auton pelastamiseksi ollutkaan mitään tehtävissä enää siinä vaiheessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Myös Volkswagenin taakse pysäköity ensimmäisen sukupolven Nissan Leaf näyttää videon perusteella kärsivän vaurioita kuumuuden vuoksi.

Volkswagen ja viranomaiset selvittävät palon syytä.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat