Lidlin kaikissa myymälöissä myyty valotuote havaittu vaaralliseksi: Voi aiheuttaa sähköiskun

Lidlin myymälöissä myyty valosarja on todettu vaaralliseksi.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt markkinoilta poiston, joka koskee Melinera-lamppusarjaa. Tukesin mukaan lamppusarjaan liittyy sähköiskun vaara.

Tuotteen malli on 100 LED Fairy Lights, HG05407A, ja maahantuoja on Lidl Suomi.

– Kaikki tuotteemme käyvät läpi tarkan laadunvalvontaseulan ja lain vaatimat testit ennen kuin ne pääsevät myyntiin. Näissä tutkimuksissa valosarjasta ei ole havaittu virheitä. Tukes puolestaan löysi omissa testeissään yksittäisestä tuotteesta sähköiskun vaaran ja pyysi ottamaan tuotteen pois myynnistä, viestintäassistentti Katja Kuikka Lidl Suomesta kertoi.

Kuikka kertoo, että valosarja on ollut myynnissä kaikissa Lidlin Suomen myymälöissä marras- ja joulukuussa.

– Kaikki käyttötavarat ovat meillä myynnissä erinä eli tuotetta on myyty vain rajatun ajan. Tällä hetkellä tuotetta ei siis ole enää kaupoissa. Kuten Tukesin verkkosivullaan kertoo, asiakas voi virheen huomatessaan palauttaa tuotteen myymälään. Emme ole kuitenkaan saaneet tuotteesta asiakaspalautteita.

Tukesin mukaan valaisimen liitäntälaite ei täytä sille ilmoitettua kotelointiluokkaa veden haitallista tunkeutumista vastaan eikä liitäntälaite läpäissyt jännitelujuuskoetta.

Määräyksellä poistaa tuote markkinoilta velvoitetaan lopettamaan tuotteen myynti ja sekä keräämään se pois myynnistä.

– Kuluttajasuojalain mukaan tuotteen saa virheellisenä (turvallisuusvaatimusten vastaisena) palauttaa ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Ellei korjausta voida tehdä, myyjällä on oikeus antaa korvaava tuote tilalle tai viime kädessä kaupan saa purkaa, kerrotaan Tukesin sivuilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja